Česko – Arménie: Co neminout před další bitvou? Kudy na soupeře, předchozí vzájemné bitvy i fanoušci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Co neminout před zápasem s Arménií: Kudy na soupeře, předchozí bitvy i servis pro fanoušky
Bitva s Arménií se rychle blíží.
Bitva s Arménií se rychle blíží.Profimedia
Večerním přípravným zápasem proti Arménii uzavírá česká fotbalová reprezentace program březnového srazu. Cílem úterního vystoupení na Letné bude navázat na páteční výhru 2:1 nad Norskem. Jak se národnímu týmu dařilo během předchozích vzájemných utkání? Co říká na návrat do mužstva Antonín Barák? A kudy vede cesta k úspěchu? Nejen na tyto otázky přinášejí před úvodním hvizdem odpovědi Livesport Zprávy.

Redakce Livesport Zpráv věnovala dnešnímu duelu speciální pozornost. Abyste se v informacích zorientovali, využijte tento speciální rozcestník.

Pět důvodů, proč jít na Arménii: Příchuť Eura, neokoukané tváře i ofenzivní příslib

Po cenné výhře v Oslu pokračuje první sraz fotbalové reprezentace pod novým koučem Ivanem Haškem domácím duelem proti Arménii. I když soupeř nemá takový zvuk jako Norové a navíc jeho největší hvězda Henrik Mchitarjan (35) z Interu Milán už kariéru v národním dresu ukončil, pořád je dost lákadel, proč na úterní duel na Letnou vyrazit. Jaká jsou ta nejhlavnější?

Předzápasové preview

Preview utkání Česko – Arménie.
Livesport

Barák po úspěšném návratu do reprezentace: Jsem tady hrozně šťastný, vážím si toho

Antonín Barák (29) po nevýrazné podzimní části sezony prožívá vydařené období, které završil vítěznou brankou na 2:1 v pátečním přípravném utkání v Norsku. Zkušený záložník na tiskové konferenci před úterním duelem s Arménií potvrdil, že v zimě měl nabídky z jiných klubů, nakonec je ale rád za setrvání ve Fiorentině i za návrat do národního týmu. Kromě letního evropského šampionátu vyhlíží i čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Plzni.

Barák je spokojený, že zase hraje v národním dresu.
Barák je spokojený, že zase hraje v národním dresu.Profimedia

Bude to jiný zápas než v Norsku. I naše hra bude jiná, řekl po tréninku trenér Hašek

Trenér českých fotbalistů Ivan Hašek (60) chce v úterním přípravném utkání proti Arménii vidět v akci i všechny zbylé hráče, kteří nezasáhli do pátečního úvodního březnového duelu v Norsku. Na tiskové konferenci uvedl, že soupeře v žádném případě nepodceňuje. Šedesátiletý kouč je rád, že obnovenou domácí premiéru zažije na pražské Letné, kde v minulosti působil ve Spartě jako hráč i trenér.

Reportáž z tréninku reprezentace před utkáním proti Arménii.
Livesport

Kudy na Arménii? Cesta k úspěchu vede přes českou levou stranu, pozor však na argentinské křídlo

Ve druhém utkání pod vedením nového trenéra Ivana Haška se česká fotbalová reprezentace utká s výběrem Arménie. Ať už se přípravného duelu před letním mistrovstvím Evropy zúčastníte jako diváci na Letné, nebo dáte přednost televizním obrazovkám, hostující tým je pro vás nejspíš velkou neznámou. Proto možná uvítáte rozbor toho, jaký styl hry od něj očekávat, co jsou jeho silné a slabé stránky a na které hráče se vyplatí zaměřit.

Poslední tři bitvy s Arménií: Domácí ostuda i nejpovedenější zápas zapomenutého talentu

Celkem pětkrát se čeští fotbalisté utkali s Arménií. Ve čtyřech případech zvítězili vždy rozdílem tří gólů, v tom zbývajícím z toho byl trpký zážitek a skandování fanoušků bažících po odchodu tehdejšího kouče Michala Bílka. Zatím poslední vzájemné střetnutí se odehrálo před sedmi a půl lety a tehdy v něm debutoval kouč Karel Jarolím.

Václav Kadlec (vpravo) v duelu s Arménií v srpnu 2016.
Václav Kadlec (vpravo) v duelu s Arménií v srpnu 2016.Profimedia

Zápas s Arménií začíná už ve tři odpoledne ve Fanparku. Soutěžit se bude i o zážitek s týmem

Fanoušci si z úterního přípravného duelu fotbalové reprezentace s Arménií nemusejí odnést jen vzpomínky spjaté se samotným zápasem. Na rozlehlé Letenské pláni se totiž pro ně chystá velkoryse pojatý Fanpark, v němž se mohou pobavit a také vyhrát prestižní ceny.

Atmosféra mezi českými fanoušky je pověstná.
Atmosféra mezi českými fanoušky je pověstná.Profimedia

Livesport Daily #221: Repre pod Haškem? Jako přijít do nové práce, líčí Jindřich Staněk

Brankář Jindřich Staněk (27) má za sebou perné období. V listopadu vychytal v dresu národního týmu postup na Euro, na začátku roku se stal nejdražším brankářem české nejvyšší soutěže a Plzeň vyměnil za Slavii. Na prvním soustředění se ale zranil a debut v sešívaném dresu si odbyl až na začátku března v derby se Spartou. Teď je zpátky a v Livesport Daily se mezi reprezentačními duely proti Norsku a Arménii rozpovídal o náladě v národním týmu i o psychicky náročném období kariéry.

Livesport Daily #221: Repre pod Haškem? Jako přijít do nové práce, líčí Jindřich Staněk
Livesport

Pro Provoda je Haškův příchod jako svěží vítr. Pomáhá mu znalost Köstlových metod

Lukáš Provod (27) považuje příchod kouče Ivana Haška k české reprezentaci za nový a svěží vítr. Záložník Slavie je rád, že u mužstva působí jako asistent také Jaroslav Köstl, jehož metody a tréninková cvičení dobře zná ze společného působení ve Slavii. Provod věří, že se nově tvořící národní mužstvo rychle sehraje a po pátečním úvodním vítězství 2:1 v Norsku bude zlepšení vidět už v druhém přípravném utkání dnes s Arménií.

Lukáš Provod a Martin Ödegaard v zápase Norska s Českem.
Lukáš Provod a Martin Ödegaard v zápase Norska s Českem.Profimedia

Chcete být u prvního domácího zápasu reprezentace pod Ivanem Haškem? Vstupenky na Česko – Arménie jsou stále v prodeji.