Cítím, že můžu vstřelit 40 gólů, říká Rashford. Rooney chce, aby překonal jeho rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cítím, že můžu vstřelit 40 gólů, říká Rashford. Rooney chce, aby překonal jeho rekord

Marcus Rashford věří, že může vstřelit 40 branek.
Marcus Rashford věří, že může vstřelit 40 branek.AFP
Marcus Rashford (25) ve čtvrtek předpověděl, že by v nadcházející sezoně mohl vstřelit 40 gólů. Navíc ho povzbudilo i to, že ho Wayne Rooney (37) podporuje v překonání rekordu v počtu vstřelených branek za Manchester United.

Rooney je s 253 góly na čele historického žebříčku střelců klubu z Old Trafford. Rashford, jenž právě podepsal novou pětiletou smlouvu, má ideální předpoklady k tomu, aby tento rekord jednoho dne překonal. V minulé sezoně vstřelil 30 gólů, čímž se posunul na 123 zásahů.

"Nikdy nevíte, co se stane, ale jde o to, abych dával góly a snažil se získávat asistence. Určitě je šance, že se to může stát," odpověděl Rashford na otázku ohledně Rooneyho rekordu v Manchesteru United.

"Vlastně jsem o tom s Waynem mluvil – chce, abych to dokázal. Říkal, že by bylo skvělé, kdybych to dokázal, protože jsem v klubu vyrostl. Doufám, že dostanu příležitost se o to pokusit," řekl Rashford.

Rashford má ještě co dohánět.
Rashford má ještě co dohánět.Livesport

V rozhovoru s bývalým obráncem United Garym Nevillem v jeho pořadu Overlap Rashford prozradil, že věří, že pokud bude v nadcházející sezoně zcela zdravý, mohl by pokořit hranici 40 branek.

"Před minulou sezonou jsem říkal, že se dostanu na 20 zásahů – to je pro křídlo dobrá vizitka. Nakonec jsem vstřelil 30 gólů, takže se teď musím pokusit tento cíl posunout a jít nad jeho rámec," prohlásil sebevědomě anglický reprezentant.

"Ke konci sezony jsem se potýkal s několika zraněními a asi jsem nebyl úplně v tempu – tehdy góly začaly trochu vysychat. Pokud se mi podaří udržet tuto stránku pod kontrolou, cítím, že mohu pokračovat a nastřílet 35 nebo 40 gólů," uzavřel si Rashford.

Rashford má za sebou nejlepší sezonu v kariéře.
Rashford má za sebou nejlepší sezonu v kariéře.Livesport