Leeds doma v záchranářské konfrontaci vyhořel, Crystal Palace ho přejel 5:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Leeds doma v záchranářské konfrontaci vyhořel, Crystal Palace ho přejel 5:1

Jordan Ayew dal Leedsu gól na 2:1, Crystal Palace pak přidal další tři branky.
Jordan Ayew dal Leedsu gól na 2:1, Crystal Palace pak přidal další tři branky.AFP
Crystal Palace sice na hřišti Leedsu prohrával, nakonec ale duel 30. kola Premier League ovládl drtivě 5:1. Do vedení šli domácí díky trefě Patricka Bamforda, vyrovnání hostům zařídil ještě v nastaveném čase úvodního poločasu Marc Guéhi. O obrat ve skóre se po změně stran postaral Jordan Ayew, tým z Londýna nakonec nasypal do domácí sítě další zásahy a přesvědčivě si došel pro cenné body v bojích o záchranu.

Leeds – Crystal Palace 1:5

V úvodu propadl za obranu Orlů centrovaný míč, který našel až kopačku Luise Sinisterry, jenž však nezamířil přesně. V následujících minutách už musel zakročit i brankář Sam Johnstone. Nejprve si poradil s volejem, který z bezprostřední blízkosti zkoušel Brenden Aaronson, poté zlikvidoval i technický pokus Luka Aylinga. Převaha domácích vygradovala v úvodní trefu zápasu, o nějž se svým 50. zásahem za Leeds postaral Bamford.

Ten si ve 21. minutě naběhl na rohový kop a milimetrovou hlavičkou do levé šibenice poslal Pávy do zaslouženého vedení. Následně zahrozili z rohového kopu také hosté, hlavička Jeffreyho Schluppa však skončila pouze na tyči. Gólová byla až standardní situace z nastavení, kdy Guéhi pohotově prodloužil Schluppovu hlavičku za záda gólmana.

Opta by Stats Perform
Opta by Stats PerformLivesport

Ve druhé půli Orli na svého soupeře vlétli a v 53. minutě měli vedení na své straně. Michael Olise našel přesným centrem hlavu Ayewa, který rozvlnil domácí síť. Za další dvě minuty už vedlo Crystal Palace o dvě branky. Olise tentokrát průnikovou přihrávkou nabídl vyloženou příležitost Eberechimu Ezemu. V závěru utkání Orli dorazili odevzdané domácí, když nejprve třetí asistencí poslal Olise do úspěšného protiútoku Odsonna Edouarda a následně v 77. minutě na 5:1 upravil dvougólový Ayew.