Premiéra Lutonu na útulném stadionu nevyšla, večer domácím pokazil West Ham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Premiéra Lutonu na útulném stadionu nevyšla, večer domácím pokazil West Ham

Tak vypadal fotbalový večer v Lutonu.
Tak vypadal fotbalový večer v Lutonu.AFP
Fotbalisté Lutonu v historicky prvním domácím zápase mezi anglickou elitou body nevybojovali, když ve čtvrtém kole Premier League padli s West Hamem 1:2. Už v první půli nasměroval hosty za vítězstvím přesnou hlavičkou Jarrod Bowen (26), který se před uplynutím celého víkendového kola dostal do čela tabulky střelců. Rozhodující branku nakonec Kladiváři vsítili až v 85. minutě. U ní byl opět James Ward-Prowse (28), jenž po příchodu ze Southamptonu zatím pokaždé bodoval. Z českých reprezentantů nastoupil pouze Vladimír Coufal (31). Tomáš Souček (28) vynechal klání kvůli zranění.

Luton – West Ham 1:2

Luton vstoupil do utkání velmi sebevědomě a od prvních minut ukazoval hráčům West Hamu, že to nebudou mít jednoduché. Hosté byli sice aktivnější na míči, to se však nedalo tvrdit o ofenzivní části, kde oba celky hrály vyrovnanou partii.

Po půlhodině hry se Kladiváři na delší čas zabydleli v oblasti domácí šestnáctky, což vyústilo v úvodní branku utkání, kterou ve 37. minutě vstřelil po centru Lucase Paquety hlavou na přední tyč Bowen. Už třetí branka v novém ročníku znamenala pro Angličana dosavadní první příčku v tabulce střelců. Závěr poločasu patřil domácím, před návratem do kabin ale srovnat nedokázali.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 51. minutě mohli Kladiváři slavit po brance Emersona podruhé, asistující Michail Antonio se ale nacházel v ofsajdovém postavení, a gól tak nemohl být uznán. Nováčka ligy tento moment probudil a hru měl najednou více pod kontrolou. Ne a ne však dostat míč mezi tři tyče. Sympatickým výkonem se dnes v domácím dresu blýskl Alfie Doughty, který zadělával obraně Kladivářů na potíže.

Stejně tak je třeba ocenit bezchybnou a velmi kvalitní hru Coufala. V 82. minutě mohlo přijít vyrovnání z kopačky Carltona Morrise, ten však po odrazu vysoko přestřelil. Hřebíček do rakvičky Lutonu zatloukl tři minuty nato po rohovém kopu krásnou hlavičkou k pravé tyči Kurt Zouma. V úplném závěru už pouze vykřesal malou naději na bodový zisk Mads Juel Andersen, který se prosadil po střele hlavou k vzdálenější tyči.

Tabulka Premier League