Sassuolo darovalo Vlkům z Lecce ledabylým vstupem do zápasu nečekanou kořist

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sassuolo darovalo Vlkům z Lecce ledabylým vstupem do zápasu nečekanou kořist

Patrick Dorgu (vpravo) zvyšoval v Sassuolu na 2:0 pro Lecce.
Patrick Dorgu (vpravo) zvyšoval v Sassuolu na 2:0 pro Lecce.AFP
Lecce si připsalo druhou venkovní výhru v sezoně, v Sassuolu zvítězili 3:0. Týmu z jihu Itálie stačilo k vytvoření klíčového náskoku pouhých 15 minut, během nichž se střelecky prosadili Valentin Gendrey a Patrick Dorgu. Neroverdi tak i kvůli hrozivému startu nevyužili na první pohled přívětivého soupeře a po pátém střetnutí bez tříbodového zisku v řadě zůstávají v tabulce předposlední. V zápase Turína s Frosinone se diváci branky nedočkali. Atalanta ovládla i čtvrté prvoligové utkání proti Monze, tentokrát 2:1.

Sassuolo – Lecce 0:3

První šanci měl stoper Lecce Alexis Blin, když v šesté minutě tvrdě hlavičkoval těsně nad bránu Andrey Consigliho. Gólová radost poprvé přišla v 11. minutě, kdy se hlavou prosadil Gendrey po přímém kopu Rémiho Oudina.

Hostí neusnuli na vavřínech a o čtyři minuty později přidali druhou trefu. Antonino Gallo rozjel po levém křídle útočnou akci a přízemním centrem do vápna našel osamoceného Dorgua, který uklidil míč do brány.

Sassuolo se následně opticky zvedlo, snížení se však domácí příznivci do přestávky nedočkali. A protože Neroverdi nevstoupili ani do druhé půle tak, jak by si přáli, prohrávali v 61. minutě už o tři branky.

Nikola Krstovič našel Roberta Piccoliho, který pláchl obráncům a v situaci jeden na jednoho překonal Consigliho. O pět minut později mohl italský útočník přidat čtvrtý gól, brankář Sassuola však tentokrát jeho ránu lapil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Turín FC – Frosinone 0:0

Turín nedokázal o záchranu bojujícího outsidera výrazněji ohrozit a naopak musel několikrát spoléhat na zákroky gólmana Vanji Milinkoviče-Saviče. Boj domácích o pohárovou Evropu se tak nečekaně zkomplikoval, když Býci už potřetí v řadě nebodovali naplno. Frosinone protáhlo sérii remíz v Serii A na čtyři.

Monza – Atalanta 1:2

Úvodní gól měl ve 44. minutě na svědomí Charles De Ketelaere, jenž se na přelomu roku pyšnil fantastickou formou, avšak zásah na stadionu Brianteo se stal jeho prvním po více než dvou měsících. Od utkání hraného 11. února čekal na branku také El Bilal Touré, jeho vítězná trefa ze druhé půle byla však teprve druhou v ročníku. Tříbodový zisk udržel Orobici v kontaktu s AS Řím, který zaujímá poslední příčku zaručující místenku v dalším ročníku Ligy mistrů.

Tabulka Serie A