Gól na setrvání v Dallasu nestačil. Blümel se vrátil na farmu do týmu Texas Stars

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Gól na setrvání v Dallasu nestačil. Blümel se vrátil na farmu do týmu Texas Stars
Matěj Blümel si ve čtyřech záapsech v NHL připsal jeden gól.
Matěj Blümel si ve čtyřech záapsech v NHL připsal jeden gól.Profimedia
Útočník Matěj Blümel (22) se po devíti dnech vrátil z Dallasu na farmu do týmu Texas Stars. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa si během pobytu v prvním týmu odbyl premiéru v NHL a ve čtyřech zápasech vstřelil jednu branku.

Na farmě v AHL si Blümel v devíti zápasech připsal 11 bodů za pět branek a šest asistencí. S Dallasem v červnu jako volný hráč podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu.

Blümela draftoval v roce 2019 ve čtvrtém kole na 100. pozici Edmonton, ale kontrakt s ním neuzavřel a ztratil na něj práva. Účastník dvou MS si proto mohl vybírat z nabídek jakéhokoli klubu NHL. S Dallasem uzavřel kontrakt s ročním příjmem 925 tisíc dolarů (21,8 milionů korun), z nějž 92 tisíc dolarů činí podpisový bonus. V případě působení na farmě bude mít plat 80 tisíc dolarů.

V minulé sezoně si v dresu Pardubic připsal v 54 zápasech včetně play off 12 branek a stejný počet asistencí. Celkově má na kontě v extralize 142 utkání a 65 bodů za 35 tref a 30 přihrávek. Na světovém šampionátu ve Finsku v 10 utkáních zaznamenal čtyři góly a čtyři přihrávky.