Pátá výhra za sebou, vedoucí Poruba porazila v první lize Přerov. Slavia opustila poslední místo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pátá výhra za sebou, vedoucí Poruba porazila v první lize Přerov. Slavia opustila poslední místo
Poruba si na prvním místě drží obrovský náskok.
Poruba si na prvním místě drží obrovský náskok.Profimedia
Hokejisté Poruby vyhráli v 33. kole první ligy ve svém azylu v Kravařích nad Přerovem 6:2 a drží si náskok 15 bodů před druhým Vsetínem, který doma zdolal Pardubice B 5:4. Neuspěl obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín, který prohrál na ledě Slavie 1:4. Pražané se díky tomu posunuli z posledního místa na dvanácté před Frýdek-Místek a Znojmo.

Poruba natáhla vítěznou sérii na pět utkání. Přerov naopak prodloužil šňůru porážek o šestou a opět bez bodového zisku. Po dvou gólech vítězů dali Tomáš Šoustal a Petr Mrázek, tři body za gól a dvě asistence zaznamenal Lukáš Krenželok.

Vsetín oslavil pátou výhru z posledních šesti duelů. Záložnímu týmu Dynama se naopak nedaří, protože uspěl v jediném z uplynulých šesti zápasů. Na Lapači sice vedl 2:0 i 3:2, ale rozhodující obrat na 5:3 předvedli domácí v pasáži od 51. do 54. minuty. Nejprve vyrovnal Štěpán Bláha a stav otočil v přesilové hře Pavel Klhůfek, jenž se znovu prosadil hned po 38 sekundách.

Zlín si připsal třetí prohru z posledních pěti zápasů a zůstává sedmý. Slavia naopak vybojovala druhé vítězství za sebou, což se jí podařilo naposledy před měsícem. Po dvou asistencích si za Pražany připsali beci Karel Křepelka a Dušan Žovinec.

Program a tabulka soutěže

Frýdek-Místek klesl o dva body za Slavii po prohře na ledě čtvrtého Prostějova 1:3. Gól a přihrávku si připsal zadák Tomáš Hanousek. Na posledním místě o bod za Frýdkem-Místkem je nováček ze Znojma, který prohrál na ledě čtvrté Třebíče 1:4. Za Horáckou Slavii dvakrát skóroval Ladislav Bittner.

Pátý Sokolov vyhrál v Kolíně 4:0, bodoval popáté za sebou a počtvrté z toho vyhrál. Kozlové naopak vyšli bodově naprázdno poprvé po sedmi zápasech. Baník nasměrovali k výhře v první třetině Václav Adamec s Adamem Křemenem a v závěrečném dějství zpečetili výsledek Tomáš Rohan a v přesilovce Tomáš Vracovský. Gólman Petr Hamalčík udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Šesté Litoměřice zdolaly doma Jihlavu 3:2 a dosáhly na druhou výhru z posledních sedmi utkání. Dvěma trefami k tomu přispěl Přemysl Svoboda. Prohře Dukly nezabránil gólem a asistencí Tomáš Havránek.