Poslední porazil prvního. Frýdek-Místek se po úspěchu s Porubou odlepil ze dna 1. ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Poslední porazil prvního. Frýdek-Místek se po úspěchu s Porubou odlepil ze dna 1. ligy
Hokejisté Frýdku-Místku slaví teprve páté vítězství za tři body v sezoně.
Hokejisté Frýdku-Místku slaví teprve páté vítězství za tři body v sezoně.Profimedia
Hokejisté Frýdku-Místku vyhráli ve 26. kole první ligy doma nad vedoucí Porubou 4:3 v prodloužení a v polovině základní části se posunuli z posledního na 12. místo před pražskou Slavii a Znojmo. Poruba poprvé v sezoně dvakrát za sebou padla a její náskok v čele tabulky se snížil na 12 bodů před druhým Vsetínem, který zvítězil v Prostějově 6:1. Po třech porážkách zabral obhájce triumfu v soutěži Zlín.

Frýdek-Místek – Poruba 4:3p

Poruba vyšla naprázdno teprve počtvrté v sezoně. Frýdek-Místek bodoval v pátém z posledních šesti duelů a počtvrté z toho vyhrál. Ostravany dostal po 126 sekundách v přesilové hře do vedení Kanaďan Aaron Berisha. V čase 12:01 vyrovnal z trestného střílení Rostislav Marosz a 95 vteřin před koncem úvodní třetiny otočil skóre Zdeněk Sedlák.

Ve 48. minutě zajistil Rysům dvoubrankový náskok v početní výhodě Adam Cedzo. Ostravané se vrátili do hry hned za 24 sekund, v přesilovce se trefil Vojtěch Střondala a v 55. minutě vynutil nastavení Michal Vachovec. Po 121 sekundách prodloužení však rozhodl obránce Daniel Kowalczyk.

Třebíč – Přerov 3:1

Třetí vítězství za sebou a páté z posledních šesti utkání oslavila Třebíč, která před vlastním publikem zdolala Přerov 3:1 a posunula se na čtvrté místo. V první třetině ještě na gól Matěje Psoty odpověděl Daniel Ministr, ale v čase 43:25 už dal vítěznou branku Šimon Frömel. Při power play ještě do prázdné branky dovršil výsledek Martin Dočekal.

Zlín – Jihlava 4:2

Zlín vykročil za druhou výhrou z pěti utkání pod dočasným trenérem Janem Srdínkem ve druhém dějství. Skóre otevřel v čase 27:14 bek Zdeněk Čáp a v 34. minutě přidal druhý gól Beranů v početní výhodě Jan Süss. Ve 44. minutě snížil v přesilové hře Tomáš Havránek, ale za 10 minut vrátil Zlínu také v početní výhodě dvoubrankový náskok Martin Lang. Náskok zvýšil Fin Jesse Paukku a výsledek ještě zkorigoval v přesilovce Richard Cachnín.

Prostějov – Vsetín 1:6

Vsetín po dvou duelech bez bodu vyhrál potřetí za sebou. V Prostějově opanoval čtyřmi góly první třetinu. Po 78 sekundách prostředního dějství se v početní výhodě zapsal podruhé v utkání mezi střelce Erik Hrňa. Ve 29. minutě snížil v přesilovce pěti proti třem Jan Veselý. Na startu třetí třetiny pečetil vysokou výhru Valachů Pavel Klhůfek.

Ostatní zápasy

Čtvrtou domácích porážku za sebou musel strávit Sokolov, který prohrál s Pardubice B 3:4 po samostatných nájezdech. V páté sérii rozstřelu rozhodl Daniel Rákos, který si navíc v utkání připsal gól a asistenci.

Pražská Slavia po úvodních dvou výhrách pod novým trenérem Alešem Totterem podruhé za sebou nebodovala, v Kolíně prohrála 1:2. Domácí Kozlové dosáhli na teprve druhou výhru z posledních pěti zápasů. Poslední o skóre za Slavií je Znojmo, které doma padlo se třetími Litoměřicemi 2:3 a utrpělo čtvrtou porážku za sebou.

Tabulka Chance ligy