Vsetín si po výhře v Přerově upevnil druhé místo v první lize. Stačil mu na to jediný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín si po výhře v Přerově upevnil druhé místo v první lize. Stačil mu na to jediný gól
Hokejisté Vsetína podruhé za sebou nedostali venku gól.
Hokejisté Vsetína podruhé za sebou nedostali venku gól.Profimedia
Hokejisté Vsetína vyhráli v 32. kole první ligy v Přerově 1:0 a upevnili si druhé místo v tabulce. Vedoucí Poruba, která má náskok 15 bodů, si duel s Litoměřicemi (4:3) předehrála už 16. prosince. Třetí Prostějov podlehl v Pelhřimově domácí Jihlavě 2:3 v prodloužení a má na Valachy devítibodové manko. Stejně tak i čtvrtá Třebíč, která uspěla v Sokolově po samostatných nájezdech.

Přerov – Vsetín 0:1

Vsetín, který v posledním duelu před týdnem prohrál doma s Porubou 2:3, si připsal sedmé vítězství z posledních devíti utkání. Jedinou branku v Přerově vstřelil v čase 55:03 v přesilové hře Luboš Rob. Ruský brankář Maxim Žukov udržel díky 24 úspěšným zákrokům počtvrté v sezoně čisté konto. Zubři prohráli popáté za sebou a ani jednou při této sérii nebodovali.

 

Jihlava – Prostějov 3:2p

Prostějov sice vedl v Pelhřimově 2:0 díky gólu Aleše Poledny a přesilovkové trefě Jakuba Illéše během 50 sekund v páté minutě. Dukla ale ve druhé třetině smazala ztrátu brankami Vlastimila Bilčíka a Tomáše Havránka ve vlastních oslabeních. V čase 62:58 dovršil obrat Šimon Jelínek a Jihlava se radovala počtvrté z uplynulých pěti duelů. Prostějov z posledních šesti utkání prohrál teprve podruhé.

Sokolov – Třebíč 2:3sn

 

Třebíč bodovala v osmém z posledních devíti zápasů. V Sokolově se ujala díky gólům Ladislava Bittnera a Matěje Psoty na přelomu první a druhé třetiny vedení 2:0. Ještě v prostřední části domácí vyrovnali, protože nejdříve využil přesilovku Martin Osmík a potom se prosadil i Tomáš Rohan. Nakonec rozhodl v páté sérii rozstřelu jediný úspěšný exekutor Matyáš Svoboda.

Zlín – Kolín 4:3sn

Obhájce triumfu v první lize Zlín porazil doma Kolín a vyhrál třetí z posledních pěti zápasů. Kozlové bodovali posedmé za sebou. Dvakrát za ně skóroval Petr Gajda a sahali i po vítězství, ale po 63 sekundách nastavení neproměnil trestné střílení Jakub Šedivý. Domácí gólman Daniel Huf neinkasoval ani ze čtyř pokusů Kolína v rozstřelu, v kterém se prosadili jen zlínští Jan Süss a Jakub Šlahař.

Znojmo – Frýdek-Místek 5:2 

Předposlední Znojmo zdolalo dvanáctý Frýdek-Místek, přiblížilo se mu na rozdíl bodu a navíc má zápas k dobru. Orli zabrali po dvou utkáních bez bodu a slavili teprve potřetí z posledních devíti utkání. Hattrickem zazářil Petr Beránek a gól a dvě asistence si připsal Jan Berger.

Slavia – Pardubice B 4:6

Poslední Slavia zvítězila v Chrudimi nad Pardubicemi a díky druhé výhře z posledních pěti zápasů se drží jen o skóre za Znojmem. Dvěma góly a jednou asistencí pomohl k úspěchu Pražanů Matěj Beran, dvakrát za ně skóroval také Lotyš Edgars Kulda a branku a dvě přihrávky zaznamenal Dušan Žovinec.