Prostějov si podruhé v sezoně poradil s Porubou a ukončil její sérií 12 výher

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Prostějov si podruhé v sezoně poradil s Porubou a ukončil její sérií 12 výher
Prostějov vyhrál na ledě Poruby a posunul se na čtvrté místo tabulky Chance ligy.
Prostějov vyhrál na ledě Poruby a posunul se na čtvrté místo tabulky Chance ligy.hkjestrabi.cz
Poruba prohrála ve 25. kole Chance ligy ve svém dočasném působišti v Kravařích s Prostějovem 4:5 a přerušila 12 zápasů trvající vítěznou sérii. Náskok Ostravanů v čele se tak snížil na 14 bodů před druhým Vsetínem, který doma porazil Kolín 7:3. Třetí Litoměřice na vlastním ledě podlehly poslednímu Frýdku-Místku 0:4, před kterým mají dvanáctá Slavia a třinácté Znojmo už jen jednobodový náskok.

Poruba – Prostějov 4:5

Poruba prohrála 14. října v Prostějově 0:3 a od následujícího duelu s Frýdkem-Místkem rozjela úspěšnou šňůru, kterou zastavila až odveta s Jestřáby. Pouze s nimi v sezoně nedokázala bodovat. Jedinou další prohru si připsala v 7. kole s Přerovem (1:2 po nájezdech). V pondělí nad Prostějovem sice vedla od poloviny první třetiny, kdy využil přesilovou hru Kanaďan Aaron Berisha, ale druhé dějství ovládli hosté třemi góly. Postarali se o ně Zdeněk Doležal, Tomáš Hanousek a David Ostřížek.

Na začátku závěrečné části opět skóroval Doležal, za 21 sekund snížil Berisha, ale ve 46. minutě zvýšil Tomáš Pitule už na 5:2. Poruba už porážku neodvrátila. Obránce Adam Sedlák ve 48. minutě nejdříve vykřesal naději, 57 sekund před koncem v přesilovce umocněné power play se prosadil znovu, ale vedení už Prostějov nepustil a zabral po dvou prohrách.

Vsetín – Kolín 7:3

Vsetín po čtyřech porážkách z předešlých šesti duelů vyhrál podruhé. V čase 3:57 jej dostal do vedení Tomáš Jandus, ale mezi šestou a sedmou minutou během 53 sekund otočili stav René Piegl s Lukášem Pajerem. Do konce první části otočili skóre domácí: po Janu Kernovi se trefil dánský zadák Mads Larsen sekundu před pauzou. Pak se trefil třikrát Pavel Klhůfek, hattrick dovršil ve 44. minutě. Na 7:2 zvýšil Vít Jonák, za Kozly upravil výsledek Stanislav Vrhel.

Jihlava – Sokolov 4:1

Jihlava ve svém azylu v Pelhřimově uspěla po sérii čtyř porážek a celkově si připsala třetí výhru z posledních devíti kol. Dukla se ujala vedení ve 13. minutě po brance Radka Pořízka. Na začátku druhé třetiny jihlavský náskok navýšil Slovák Marcel Štefančík, vzápětí sice snížil Jaromír Kverka, ale v 50. minutě pojistil náskok Filip Dundáček a výsledek dovršil při power play do prázdné branky Tomáš Harkabus.

Litoměřice – Frýdek-Místek 0:4

Litoměřice neuspěly po sérii čtyř výher. Frýdek-Místek bodoval ve čtyřech z posledních pěti zápasů a potřetí z toho vyhrál. Hosté otevřeli skóre 28 sekund před koncem první třetiny díky Davidu Klimšovi. Po 28 vteřinách druhé části zvýšil ve vlastním oslabení Vladimír Svačina a v závěrečné třetině dovršili vítězství Radek Veselý a v přesilovce čtyř proti třem Rostislav Marosz. Gólman Patrik Švančara udržel díky 44 zákrokům poprvé v sezoně čisté konto.

Přerov – Zlín 3:2sn

Obhájce triumfu v první lize Zlín podlehl v Přerově 2:3 po samostatných nájezdech a po třetí prohře za sebou klesl na 10. místo. Pod dočasným trenérem Janem Srdínkem vyhrál ze čtyř utkání jen jednou: na úvod v derby nad Vsetínem 5:4.

Berani se v Přerově prosadili jako první, v čase 15:41 skóroval obránce Mikuláš Zbořil. Na konci první třetiny vyrovnal ve vlastním oslabení Darek Hejcman a v 25. minutě otočil stav Vojtěch Tomi. Krátce po polovině druhé části odpověděl Fin Aleksi Salonen. Druhou výhru za sebou po sérii šesti porážek zajistil Zubrům v rozstřelu zlínský odchovanec Roman Vlach.

Pardubice B – Znojmo 3:0

Pátou výhru z posledních sedmi duelů oslavily Pardubice B, které doma v Chrudimi porazily nováčka Znojmo 3:0. Záložní tým Dynama dal všechny branky mezi 16. a 19. minutou. Prosadili se Tomáš Urban, Lukáš Žálčík a Daniel Herčík. Gólman David Honzík pochytal všech 31 střel a udržel podruhé v ročníku nulu. Orli prohráli potřetí za sebou.

Slavia Praha – Třebíč 1:5

Ve třetím utkání pod novým trenérem Alešem Totterem poprvé prohrála Slavia, jež doma podlehla Třebíči 1:5. Hosté prolomili bezbrankový stav v čase 25:34, kdy zužitkoval přesilovou hru bek Antonín Bořuta. Za 68 sekund se za celek z Vysočiny prosadil David Michalčuk a před druhou pauzou využil další početní výhru Martin Dočekal. Už čtyřbrankový náskok zajistil Třebíči Šimon Frömel a po snížení Tomáše Knotka v přesilovce nakonec dokonal výhru opět Dočekal.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport