Lídr Chance ligy Poruba prohrál třetí z posledních čtyř zápasů. Vsetín zdolal Slavii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lídr Chance ligy Poruba prohrál třetí z posledních čtyř zápasů. Vsetín zdolal Slavii
Vsetín porazil Slavii v této sezoně i potřetí.
Vsetín porazil Slavii v této sezoně i potřetí.www.hc-vsetin.cz
Prvoligový lídr Poruba podlehl ve 28. kole ve svém dočasném působišti v Kravařích Kolínu 1:2 po samostatných nájezdech a po třetí porážce z posledních čtyř zápasů se jeho náskok v čele tabulky před druhým Vsetínem snížil na 13 bodů. Valaši doma zdolali Slavii 3:2. Třebíč vyhrála v Chrudimi nad Pardubicemi B 5:3 a díky pátému vítězství za sebou se posunula na třetí místo. To opustily Litoměřice, které doma podlehly Prostějovu 3:5 a klesly i za svého přemožitele.

Poruba – Kolín 1:2sn

Poruba prohrávala s Kolínem od 6. minuty, kdy ve vlastním oslabení otevřel skóre Kryštof Ouřada. Po půlminutě druhé části vyrovnal v přesilové hře Vojtěch Střondala a o vítězi rozhodla až sedmá série rozstřelu, v které se prosadil jednačtyřicetiletý mistr světa z roku 2010 Petr Koukal. Kozlové bodovali potřetí za sebou a podruhé z toho slavili vítězství.

Vsetín – Slavia Praha 3:2

Vsetín vyhrál čtvrté z posledních pěti utkání. Do vedení šla v čase 8:23 Slavia, v přesilové hře se prosadil Lotyš Edgars Kulda. Domácí odpověděli 64 sekund před koncem první části v početní výhodě díky Matyáši Dědkovi. Ve 23. minutě vrátil Pražanům vedení v přesilovce Robin Všetečka, ale ještě ve druhé třetině smazal ztrátu Jan Kern. Po 73 sekundách závěrečného dějství otočil výsledek Miroslav Holec. Slavia prohrála třetí z uplynulých čtyř duelů a klesla na poslední místo o skóre za Znojmo.

Sokolov – Zlín 2:4

Vítěz první ligy z minulé sezony Zlín zvítězil v Sokolově 4:2 a připsal si teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. Beranům získal brankami ve 3. a 29. minutě náskok Martin Novák. V 50. minutě snížil první brankou v devátém duelu v první lize Robert Šlechta a za 104 sekund vyrovnal v přesilové hře Jaromír Kverka. V čase 56:52 ale rozhodl Denis Kindl a 22 sekund před koncem přidal pojistku při power play Aleksi Salonen.

Litoměřice – Prostějov 3:5

Prostějov vyhrál čtvrtý z minulých pěti duelů. Jestřáby dostal v polovině úvodní třetiny do vedení David Ostřížek a na vyrovnaní obránce Tomáše Tomka díky trefě v početní výhodě odpověděl 31 sekund před koncem úvodní části Petr Hašek. V úvodu druhé třetiny využil přesilovku pěti proti třem bek Tomáš Hanousek a v 36. minutě v klasické početní výhodě zvýšil Jan Veselý už na 4:1. V závěru druhé části využili domácí výhodu dvou hráčů v poli díky Rikuovi Sihvonenovi. V 52. minutě pojistil náskok hostů z trestného střílení Jakub Kubeš a výsledek zkorigoval v další přesilovce pěti proti třem Tomek.

Přerov – Znojmo 3:5

Po čtyřech porážkách za sebou zabralo Znojmo a vyhrálo v Přerově 5:3. V čase 3:58 otevřel skóre v oslabení domácí Tomáš Doležal, ve druhé třetině se prosadil podruhé a třetí gól přidal David Chroboček. V polovině utkání ale zahájil obrat Tomáš Svoboda a v závěrečné části jej dokonali Radim Matuš, Marek Berka a Martin Šťovíček. Výsledek ještě zpečetil v power play do prázdné branky Lukáš Adámek. Zubři prohráli teprve podruhé z uplynulých šesti utkání.

Pardubice B – Třebíč 3:5

Třebíč v úvodním dějství získala dvoubrankové vedení díky Martinu Dočekalovi a Jakubu Malému. Ve druhé třetině zařídil Horácké Slavii tříbrankový náskok Jan Kučera a na snížení Daniela Herčíka odpověděl obránce Daniel Poizl. Záložní tým Dynama se dostal v závěrečné části na kontakt díky gólům beka Karla Nedbala a Daniela Rákose. Ale poslední slovo měl 49 sekund před koncem při power play do prázdné branky David Michálek.

Jihlava – Frýdek-Místek 4:1

Po třech výhrách za sebou neuspěl Frýdek-Místek, který prohrál v Jihlavě 1:4. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci přispěl k výhře Dukly Tomáš Čachotský.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport