Vsetín v úvodním finále Chance ligy prohrával, ale nakonec Zlín deklasoval 8:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín v úvodním finále Chance ligy prohrával, ale nakonec Zlín deklasoval 8:1
Pavel Klhůfek slaví gól, kterým poslal Vsetín v zápase se Zlínem do vedení 2:1.
Pavel Klhůfek slaví gól, kterým poslal Vsetín v zápase se Zlínem do vedení 2:1.Profimedia
Vsetín v prvním finále play off Chance ligy rozstřílel doma Zlín 8:1. Domácí v repríze loňského finále inkasovali úvodní gól, ale do první přestávky vyrovnali a po druhé třetině vedli už 4:1. Dva góly dal Patriks Zabusovs, čtyři nahrávky si připsal další útočník Luboš Rob. Shodně po třech bodech za branku a dvě asistence zaznamenali obránce Jakub Teper a forvard Ondřej Machala. Na Lapači bude série hraná na čtyři vítězné zápasy pokračovat ve středu.

Vsetín – Zlín 8:1

Berani začali na ledě rivala lépe, když v sedmé minutě překonal gólmana Žukova díky pohotovému zakončení z předbrankového prostoru Kindl. Ve 13. minutě se však blýskl parádní akcí Zabusovs. Dostal puk do jízdy ještě před útočnou modrou čárou, krásnou fintou oklamal soupeře a zblízka pověsil puk pod horní tyčku branky střežené gólmanem Hufem. Ještě 50 sekund před první sirénou byl hostující Sedlák prvním vyloučeným hráčem duelu, ale Vsetínští rozdělenou přesilovku nevyužili.

Nemuselo je to však dlouho mrzet. Ve 25. minutě převážil misky vah na jejich stranu povedenou ranou z kruhu pro vhazování Klhůfek. V polovině zápasu navíc Jenáček potrestal Kindla za faul vysokou holí a zvýšil v přesilovce na 3:1. Hosté naproti tomu v početní výhodě neuspěli. Místo toho přidal ve 38. minutě po špatném střídání Beranů Machala čtvrtý zásah domácích a zlomil tak poslední zbytky odporu soupeře.

Střelecká listina prvního finále Chance ligy.
Střelecká listina prvního finále Chance ligy.Livesport

V úvodu třetího dějství se nejprve provinil proti pravidlům podrážením zlínský brankář Huf a Teper navýšil náskok Vsetína už na 5:1. Když ho o chvilku později následoval svým druhým gólem večera Zabusovs, bylo zřejmé, že hosté přes dobrý vstup odejdou s debaklem. Hufa v jejich brankovišti nahradil Kořének. Ani on ale nedochytal s čistým kontem. V 55. minutě ho prostřelil Matějček a nedlouho po něm určil definitivní podobu skóre Holec.

Do Zlína se souboj o místo v baráži spojené se šancí vyzvat poslední tým extraligy Kladno přesune na sobotu a neděli.

Výsledky play off Chance ligy