Zlín ovládl prvoligové derby, pod dočasným trenérem Srdínkem přetlačil Vsetín 5:4

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zlín ovládl prvoligové derby, pod dočasným trenérem Srdínkem přetlačil Vsetín 5:4

Zlín se po druhé výhře z posledních čtyř zápasů se bodově dotáhl na pátý Prostějov.
Zlín se po druhé výhře z posledních čtyř zápasů se bodově dotáhl na pátý Prostějov.Profimedia
Zlín na svém stadionu porazil v předehrávce 22. kola Chance ligy pod vedením dočasného trenéra Jana Srdínka ve valašském derby Vsetín 5:4 a po druhé výhře z posledních čtyř zápasů se bodově dotáhl na pátý Prostějov. Druhý Vsetín prohrál venku počtvrté za sebou a na vedoucí Porubu ztrácí nadále 10 bodů.

Zlín – Vsetín 5:4

Dosavadní kouč zlínské juniorky Srdínko převzal tým spolu s šéftrenérem mládeže Zdeňkem Sedlákem v roli asistenta ve čtvrtek po odvolání hlavního kouče Miloše Říhy i jeho asistentů Petra Lešky a Oldřicha Horáka. Vsetínští hokejisté stejně jako ve středu doma proti Sokolovu absolvovali rozbruslení v dresech s jednotným číslem 23, aby uctili památku v neděli zesnulé klubové legendy Romana Čechmánka. Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa byl zlínským odchovancem.

Do utkání vstoupili lépe hosté a v čase 3:52 otevřel skóre svým 10. gólem v sezoně Erik Hrňa. Vývoj otočil trefami v 18. a 31. minutě Denis Kindl. Za 66 sekund sice odpověděl obránce Šimon Jenáček, ale 80 vteřin před koncem druhé části vrátil Beranům náskok Ukrajinec Staniskav Sadovikov a ve 44. minutě zvýšil Michal Gago na 4:2.

Střelci utkání Zlín – Vsetín.
Střelci utkání Zlín – Vsetín.Livesport

Za 79 vteřin ale vrátil do hry Vsetín svou první brankou v sedmém zápase v první lize Adam Koláček a za dalších 16 sekund smazal ztrátu Luboš Rob. V 52. minutě rozhodl druhou reprízu posledního finále ve prospěch obhájce triumfu Martin Novák. Tu první vyhrál doma Vsetín 4:2.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport