Česká nominace a soupiska na MS v hokeji 2024: Kdo je nyní v reprezentaci a kdo může přijet z NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Česká soupiska před MS: Tým má devět posil z NHL. Boj o turnaj končí pro Zadinu a Kodýtka
Aktualizováno
Radim Rulík na ty největší posily stále ještě čeká.
Radim Rulík na ty největší posily stále ještě čeká.Profimedia
Na soupisce hokejistů před mistrovstvím světa je aktuálně devět posil z NHL. Ve výběru kouče Radima Rulíka pro generálku před šampionátem v Praze jsou brankáři Petr Mrázek z Chicaga, Karel Vejmelka z Arizony, Lukáš Dostál s obráncem Radkem Gudasem z Anaheimu, bek Jan Rutta ze San Jose a další forvardi Ondřej Palát s Tomášem Noskem z New Jersey, Dominik Kubalík z Ottawy a Radim Zohorna z Pittsburghu.

Sledujeme online: Kdo přijede na MS?

Svůj boj o šampionát tak v brankovišti skončilo trio Dominik Frodl, Lukáš Klimeš a Jakub Málek, z obránců se loučí Filip Pyrochta, Jakub Galvas a Andrej Šustr a z útočníků už nepokračují Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský, Matyáš Kantner.

Dalších pět hráčů se připojilo po finálové sérii extraligy mezi Třincem a Pardubicemi, pozvánku dostali obránci Libor Hájek, Jan Košťálek a Tomáš Kundrátek a útočníci Daniel Voženílek s Lukášem Sedlákem.

Během Českých her v Brně opustili tým Filip Zadina a Petr Kodýtek. Útočník San Jose měl delší zápasový výpadek, forvard finského Ilves Tampere se nevejde mezi aktuální sestavu sedmi centrů.

Soupisku národního týmu aktuálně tvoří 3 brankáři, 12 obránců a 20 útočníků. Další změny na ní Rulík učiní po brněnském turnaji EHT. Šampionát pak začne v Praze a Ostravě v pátek 10. května.

Aktuální podoba národního týmu

Brankáři: Petr Mrázek (Chicago), Karel Vejmelka (Arizona), Lukáš Dostál (Anaheim).

Obránci: Michal Kempný, Jakub Krejčík (oba Sparta), Jan Ščotka (Kometa),  Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Dominik Mašín (Ilves Tampere/Fin.), Libor Zábranský (Ässät Pori), David Špaček (Iowa Wild/AHL), Radko Gudas (Anaheim), Jan Rutta (San Jose), Libor Hájek (Pardubice), Jan Košťálek (Pardubice), Tomáš Kundrátek (Třinec).

Útočníci: Filip Chlapík, Pavel Kousal (oba Sparta), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Jukurit Mikkeli/Fin.), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Ondřej Kaše (Litvínov), Jáchym Kondelík (České Budějovice), Jakub Flek (Kometa), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Radan Lenc (HV 71/Švéd.), Matěj Stránský (Davos/Švýc.), Michael Špaček (Ambri-Piotta/Švýc.), David Tomášek (Färjestad/Švéd.), Jakub Vrána (Springfield/AHL), Ondřej Palát, Tomáš Nosek (oba New Jersey), Dominik Kubalík (Ottawa), Radim Zohorna (Pittsburgh), Daniel Voženílek (Třinec), Lukáš Sedlák (Pardubice)

Vše o MS: Program turnaje, složení skupin, termíny českých zápasů