MS v hokeji ONLINE, den zlatých oslav: Šampioni slavili na Staromáku, mistrovský pohár je poničený

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den zlatých oslav: Šampioni slavili na Staromáku, mistrovský pohár je poničený

Aktualizováno
Čeští hokejisté během oslav s fanoušky na Staroměstském náměstí
Čeští hokejisté během oslav s fanoušky na Staroměstském náměstíProfimedia
Čeští hokejisté udělali v neděli zlatou tečku za 87. světovým šampionátem pod hlavičkou IIHF. Oslavy však ani zdaleka nekončí. Po 14 letech se trofej pro mistry světa znovu podívá na Staroměstské náměstí, kde se Roman Červenka a spol. podělí o radost s tisíci fanoušků. Speciál Livesport Zpráv, který mapoval dění po dobu celého MS, bude opět u toho.

20:50 – Vítězná párty nabírá na obrátkách a už se objevují první šrámy. Putování po Praze nepřežil mistrovský pohár. Naštěstí se jedná pouze o repliku.

19:03 – Oslavy s hráči na Staroměstském náměstí skončily. Tým se rozloučil s fanoušky a odjel z centra dvěma autobusy. Oslavy triumfu na MS však budou pokračovat i nadále.

18:05 – Hokejisté mají s sebou na pódiu i své rodiny. Nechybí ani partnerka Davida Pastrňáka s dcerou.

17:35 – David Pastrňák rozezpíval Staroměstské náměstí. Tisíce fanoušků s ním skandovalo: "Tak jsme mistři, no a co?"

17:20 – Hokejisté už jsou na pódiu, kde jsou jeden po druhém vyvoláváni a zdraví fanoušky.

17:04 – David Pastrňák na střeše autobusu? Hvězdný útočník Bostonu, který se postaral v nedělním finále o zlatou trefu, už přítomným fanouškům na Staroměstském náměstí ukázal trofej pro mistry světa. 

16:58 – Národní tým už je na "Staromáku". Cestu autobusem si Michal Kempný a spol. zpestřili společnou "selfie" fotografií.

16:25 – Hokejisté vyráží z hotelu u O2 Areny na Staroměstské náměstí. Očekávaný příjezd je kolem 17:00.

16:13 – Prezident Petr Pavel přijme ve čtvrtek na Pražském hradě českou hokejovou reprezentaci, která v neděli získala zlaté medaile na domácím mistrovství světa. Na sociální síti X to dnes oznámila Kancelář prezidenta republiky.

16:05 – Na přivítání vítězného hokejového týmu a oslavu zlaté medaile přišly na Staroměstské náměstí v Praze hodinu před příjezdem sportovců tisíce fanoušků.

Na hokejisty čekají na Staroměstském náměstí tisíce fanoušků
Na hokejisty čekají na Staroměstském náměstí tisíce fanouškůProfimedia

15:35 – Hokejový šampionát někdy se svými zákonitostmi píše stěží uvěřitelné příběhy. Ale staly se. Ten nejčerstvější? Je o tom, jak se obránce Jan Ščotka (28) dostal do finále, i když den předtím byl vůbec rád, že ho na bitvu se Švédy pustili do haly na tribunu. Z role náhradníka, který oficiálně nebyl ani součástí týmu, se během pár hodin ocitl na ledě v duelu se Švýcarskem a po něm odcházel se zlatou medailí na krku. Přečtěte si více o jeho zlatém příběhu z Prahy.

14:50 – Čeští hokejisté se chystají na setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí pečlivě – v nejmenovaném podniku si užívají oslav s tradičním českým nápojem.

13:08 – Nedělní finálový zápas na MS v hokeji mezi Českem a Švýcarskem sledovalo na ČT Sport a na internetovém iVysílání rekordních 3,74 milionu diváků starších čtyř let. Jde o nejsledovanější přenos na kanále ČT Sport a druhý divácky nejúspěšnější sportovní přenos v České televizi vůbec po finále Olympijských her v Naganu Česko - Rusko v roce 1998, které vidělo 4,16 milionu diváků.

12:37 – Komentátor švédského listu Aftonbladeu shrnul mistrovství světa v Praze a Ostravě jako "šílenou hokejovou párty". "David Pastrňák dokončil českou lidovou pohádku, která bude žít navždy," napsal o nedělením vyvrcholení šampionátu. Více informací v článku.

10:33 – "Z hokejového hlediska tohle asi nic nepřekoná. Samozřejmě nevím, jaké to je vyhrát Stanley Cup, ale teď už vím, jaké je vyhrát mistrovství světa doma před vlastními fanoušky. Myslím si, že to je úplný strop," prohlásil Dominik Kubalík. Více informací v článku.

Sestřih zápasu Švýcarsko – Česko.
Livesport

09:10 – "Je to samozřejmě nádhera. Ale hlavně pro ty kluky je to odměna. V životě bych si nemyslel, že se tohle může stát," řekl Rulík k zisku světového zlata po 14 letech. "A po 39 letech se to povedlo zopakovat doma v Praze. Myslím, že docela dobrý. Zní to hezky," uvedl po zlatém úspěchu trenér Radim Rulík. Více informací v článku.

08:23 – Čeští hokejisté si v pondělí budou moct vychutnat oslavy zisku titulu mistrů světa s fanoušky na Staroměstském náměstí. Informovalo o tom tiskové oddělení Českého hokeje. Začátek akce je naplánován na 17 hodin. Více informací v článku.