Hronek přidal další dvě nahrávky a blíží se k osobnímu maximu. Mrázek mužem zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hronek přidal další dvě nahrávky a blíží se k osobnímu maximu. Mrázek mužem zápasu
Aktualizováno
Filip Hronek (vpravo) s Eliasem Petterssonem se radují z branky do sítě Pittsburghu.
Filip Hronek (vpravo) s Eliasem Petterssonem se radují z branky do sítě Pittsburghu.Profimedia
Gólman Petr Mrázek (31) byl v NHL vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, přestože 26 zákroky neodvrátil prohru hokejistů Chicaga 1:2 na ledě Winnipegu. Filip Hronek (26) pomohl dvěma přihrávkami k vítězství Vancouveru 4:3 v prodloužení v Pittsburghu. San Jose zdolal Montreal 3:2 i díky asistenci Tomáše Hertla (30) a Filipa Zadiny (24) a zastavil sérii dvanácti porážek. David Pastrňák nebodoval při prohře Bostonu 1:2 v prodloužení na ledě Vegas.

Winnipeg –⁠ Chicago 1:2

Chicago vedlo na ledě lídra NHL gólem Connora Murphyho a Mrázek odolával až do 57. minuty. Poté jej ale překonal zblízka Gabriel Vilardi a 65 sekund před koncem odmítl prodloužení švihem z levého kruhu Nikolal Ehlers. Winnipeg vyhrál poosmé v řadě, čímž vytvořil klubový rekord.

"Připadalo mi, že je (Mrázek) schopný chytit všechno. Byl fantastický. Když střílíte a střílíte a nic tam nepadá, přepadne vás v určitý moment frustrace. Klíčové proto bylo, že jsme vytrvali," uvedl Ehlers.

Mrázek držel naděje týmu i v minulém utkání proti Edmontonu, kterému Chicago podlehlo také po obratu 1:2. "Měli bychom ho (Mrázka) více v závěrech zápasu podpořit a ochránit. Na konci to vypadalo, že chtějí výhru více než my a nedokázali jsme je udržet. Je to frustrující. Poslední dva zápasy jsme hráli celkem dobře, ale nezískali jsme ani bod," prohlásil trenér Chicaga Luke Richardson.

Pittsburgh –⁠ Vancouver 3:4p

Vítězství Vancouveru řídil Elias Pettersson dvěma góly a dvěma asistencemi. Obě branky mu připravil Hronek. Pettersson zvyšoval v 18. minutě na 3:1 tečí střely českého obránce. Zápas rozhodl v čase 63:05 ze sólového úniku, do kterého jej vyslal Hronek. Zbývající dvě branky Canucks vstřelil Brock Boeser. Dvakrát skóroval i lídr Pittsburghu Sidney Crosby, který poslal zápas do prodloužení gólem 29 sekund před koncem třetí třetiny.

Hronek si připsal potřetí za sebou v utkání dva body a v produktivitě obránců je šestý (3+33). Se spoluhráčem Quinnem Hughesem vede statistiku +/- celé NHL. Oba mají na kontě 32 kladných bodů.

Arizona –⁠ Calgary 2:6

Vejmelka inkasoval už po dvaceti sekundách, z úniku jej překonal Mikael Backlund. Český gólman, který nevyhrál ani ve třetím startu v novém kalendářním roce, za góly nemohl. Místo v brankovišti opustil po teči, kterou Blake Coleman zvýšil na 4:1. Hlavním strůjcem výhry Calgary byl Jegor Šarangovič, který nastřílel hattrick.

"V první třetině jsme se hodně trápili. Zaskočilo mě to, zklamalo i vyděsilo. Nad tím se musíme zamyslet," uvedl kouč Arizony Andre Tourigny. V sestavě Caroliny scházel ve třetím utkání v řadě Martin Nečas, ale už individuálně trénuje a blíží se jeho návrat.

Montreal –⁠ San Jose 2:3

San Jose zvýšilo v 18. minutě na 2:0 po akci českých útočníků. Zadina přistrčil puk u zadního mantinelu Hertlovi, který chytrou přihrávkou zpoza branky uvolnil v pravém kruhu skórujícího Fabiana Zetterlunda. Klíčem k ukončení série proher byl i výkon brankáře Mackenzieho Blackwooda, který zneškodnil 33 střel.

Další výsledky NHL

Dostál, který se stal v minulém utkání první hvězdou, nahradil po druhé třetině zraněného Johna Gibsona za stavu 5:3. Inkasoval jen po teči Setha Jarvise, který v zápase přihrál i na dva góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem.

Tampa Bay ztratila vedení 3:1, ale v prodloužení překonal Vaněčka z mezikruží Darren Raddysh. Dvěma góly podpořil výhru 4:3 Luke Glendening. New Jersey postrádalo šest hráčů včetně útočníků Tomáše Noska a Ondřeje Paláta, který si kvůli zranění nemohl zahrát proti svému bývalému klubu. Podle zprávu z tábora Devils v nejbližší době do hry nenaskočí.

O výhře Vegas rozhodl v prodloužení Alex Pietrangelo. V přečíslení dva na jednoho jej nestihl dobruslit Pastrňák, který si s Bradem Marchandem špatně rozdělil hráče. Český útočník neuspěl ani na druhé straně, v zápase se neujala žádná z jeho devíti střel.

Boston vede přes i třetí prohru za sebou Východní konferenci, ale už jen o bod před Floridou, která zdolala Los Angeles 3:2 v prodloužení a zvítězila podeváté za sebou. Stejnou sérii má i Edmonton, který vyhrál v Detroitu 3:2 v prodloužení. Oilers vyrovnali devátou výhrou v řadě klubový rekord.

Hattrickem se zaskvěl Jordan Kyrou při výhře St. Louis 5:2 nad New Yorkem Rangers. Matthew Barzal rozhodl v prodloužení o vítězství New Yorku Islanders 4:3 nad Torontem a navíc si připsal tři gólové přihrávky. Hostům nestačilo vedení 3:1 a dvě branky Austona Matthewse, který si upevnil vedení v tabulce střelců. Na kontě má 33 branek, o osm více než sedmý Pastrňák.

Tabuka NHL