Hertl jako druhý Čech v sezoně překonal v NHL hranici 10 gólů, Hronek asistoval u výhry Canucks

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Hertl jako druhý Čech v sezoně překonal v NHL hranici 10 gólů, Hronek asistoval u výhry Canucks
Aktualizováno
Tomáš Hertl v zápase proti Coloradu.
Tomáš Hertl v zápase proti Coloradu.Profimedia
Hokejový útočník Tomáš Hertl (30) vstřelil oba góly San Jose při prohře 2:6 na ledě Colorada a jako druhý Čech v aktuální sezoně NHL překonal hranici 10 dosažených branek. Bodoval také bek Filip Hronek (26), jenž asistencí přispěl k výhře Vancouveru nad Chicagem 4:3.

Colorado – San Jose 6:2

Hertl se střelecky prosadil po třízápasové odmlce a s 26 body za 11 branek a 15 nahrávek je nejproduktivnějším hráčem Sharks. Proti Coloradu se poprvé prosadil v polovině zápasu, kdy v přesilovce šikovně tečoval nahození od modré čáry a snížil na 1:4. Druhou branku dal ve třetí třetině a opět to bylo v přesilové hře. Tentokrát se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a nadvakrát zkorigoval skóre na 2:5.

Sharks nakonec v Denveru prohráli 2:6 a klesli na předposlední místo Západní konference. "Těžko se proti Coloradu hraje, když mu vlastně darujete tři branky a devět minut z první třetiny strávíte v oslabení. Nedostanete se do tempa a těžko se do utkání vracíte. Byl to divný zápas a tři body jsme Coloradu odevzdali," hodnotil kriticky po zápase trenér Sharks David Quinn.

Colorado zásluhou dvou branek a dvou asistencí Nathana MacKinnona vyhrálo třetí z posledních čtyř duelů a v tabulce Západní konference se udrželo na třetím místě. Kanadský útočník se do statistik zapsal v 15. zápase v řadě a vyrovnal svou nejdelší bodovou sérii v NHL.

Navíc zaznamenal 806. bod v dresu Avalanche a v historické klubové tabulce se posunul na čtvrté místo před Milana Hejduka"Cítím se výborně. Když jsem na ledě, hra mi připadá pomalá, a to je vždycky dobré znamení. Jsem rád, že se projevuje má práce na tréninku," uvedl spokojený MacKinnon.

Přístup nejproduktivnějšího hráče týmu si pochvaloval také trenér Jared Bednar. "Nathan byl vždycky velký dříč. V zápase dokáže prodat svou náročnou přípravu, ať už na ledě, tak mimo něj. Je v hlavě nastavený na úspěch. Do tréninku dá vždy 100 procent," řekl kouč, jenž MacKinnona vede už osmou sezonu.

New Jersey – Anaheim 1:5

Odsunul je tam Anaheim, který na ledě New Jersey protrhl pětizápasovou sérii proher. Na výhře 5:1 měl podíl i brankář Lukáš Dostál, jenž odchytal závěrečnou třetinu a zlikvidoval všech 10 střel Devils. Výhru Ducks hattrickem řídil Adam Henrique, tři body zaznamenal Alexander Killorn. Český obránce Radko Gudas v zápase nebodoval.

"Je hezké, že jsem dokázal dát první hattrick právě tady. Je to pro mě mimořádné místo, na které mám spoustu pěkných vzpomínek," uvedl Henrique, jenž v dresu Devils mezi roky 2011 a 2017 odehrál 455 zápasů v základní části NHL.

Chicago – Vancouver 3:4

Hronek na ledě Chicaga zaznamenal 28. bod v ročníku. Český obránce připravil v první třetině trefu pro Eliase Petterssona a připsal si 26. asistenci v sezoně. V pořadí nejlepších nahravačů NHL drží hradecký rodák dělené deváté místo. Vancouver i díky jeho příspěvku vyhrál 4:3 a v tabulce Západní konference si pojistil druhou příčku tři body za vedoucím Las Vegas.

Domácím nepomohl k bodům ani gólman Petr Mrázek, jenž při snaze Blackhawks o vyrovnání v poslední třetině nepustil ani jednu ze sedmi střel. A vytáhl i výjimečný zákrok hokejkou.

Jednu branku domácího výběru připravil Connor Bedard, jenž poprvé v NHL nastoupil proti týmu z města, ve kterém vyrůstal. "Byl to neuvěřitelný zážitek. Není to tak dlouho, co jsem chodil na zápasy Canucks jako fanoušek. Jsem vděčný, že můžu být součástí ligy a mohu si plnit dětské sny," uvedl rodák z North Vancouveru, jejž od největšího města Britské Kolumbie dělí pouze fjord.