Město je zase poblázněné hokejem jako dřív, říká Ondřej Kaše po rekordní sérii Litvínova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Město je zase poblázněné hokejem jako dřív, říká Ondřej Kaše po rekordní sérii Litvínova

Ondřej Kaše po boku svého bratra Davida táhne Litvínov.
Ondřej Kaše po boku svého bratra Davida táhne Litvínov.Profimedia
Ondřej Kaše (27) prožil statisticky nejpovedenější zápas od svého návratu z NHL. Útočník pomohl Litvínovu v nedělním domácím duelu 11. kola extraligy třemi kanadskými body k obratu nad Kladnem ze 2:4 na 5:4 v prodloužení. Připsal si dvě asistence a vítězný gól, díky němuž Severočeši stanovili nový klubový rekord v počtu výher v řadě. Mají jich na kontě už deset.

Kaše a jeho spoluhráči se na startu sezony nadechli k dlouhé vítězné sérii, která má mezi fanoušky velký ohlas. "Lidé mi píšou, že náš hokej není jen o výhrách, ale že je hezké se na nás koukat. Předvádíme výborné výkony," podotkl Kaše.

"Víme, že proti Kladnu od nás první dvě třetiny nebyly úplně ideální. O to víc si musíme vítězství cenit. Obrat z nepříznivého stavu svědčí o tom, že by se s námi mohlo počítat. Děkuji fanouškům, že v nás i za stavu 2:4 věřili. Město je zase poblázněné hokejem jako dřív," dodal Kaše.

Zároveň ale klidnil jakoukoliv euforii. "Rekord je super, ale důležité bude, jak to bude na konci. Nepředbíhal bych," uvedl starší z bratrů Kašových, kteří spolu nastupují v jednom útoku.

Litvínov už v pátek proti Spartě vyrovnal klubové maximum ze sezon 1977/78, kdy získal nakonec stříbro, a 2014/15, kdy slavil historický titul. Nyní se na čele žebříčku současný tým osamostatnil. Prohrál jen v úvodním kole na ledě nynějšího lídra Pardubic, jehož z druhého místa nahání.

"Popravdě na tohle nekoukám. Sleduji jen, jak hrajeme my. A je mi jedno, jak hrají soupeři před námi a za námi. Důležité je, jak se cítíme a kde jsme my,“ prohlásil hráč s téměř třemi sty starty v NHL.

Rekordní série hokejistů Litvínova.
Rekordní série hokejistů Litvínova.Livesport

Vítězství nad Kladnem označil Kaše za vydřené. Jeho mužstvo po první třetině ztrácelo 1:2, neboť Rytíři v jejím závěru využili dvě dvojnásobné přesilové hry. "Těžký start, pro nás zase něco nového v sezoně," přiznal Kaše.

Litvínov pak nabral i dvoubrankové manko, ale ani to ho nepoložilo. V závěru dokázal vyrovnat a obrat završil právě Kaše v prodloužení. V čase 63:22 využil sólový nájezd ukázkovým blafákem. "Diváci nás hnali, střídačka hlavně posledních patnáct minut žila neskutečně a byli jsme odměnění," pochvaloval si bývalý hráč Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny, za kterou kvůli zdravotním potížím loni zvládl jen jeden start.

Jeho kariéru poznamenaly otřesy mozku. I proto se o něj Litvínov strachoval, když po pátečním faulu sparťana Ondřeje Mikliše musel do kabiny. Nakonec šlágr druhého se třetím dokončil a ani proti Kladnu nechyběl. O svém stavu po Miklišově zákroku mluvit nechtěl. "Tohle téma bych nerad komentoval," odvětil stroze.

Od začátku ročníku bodoval v osmi z deseti zápasů, do kterých nastoupil. Zaznamenal v nich 13 bodů za šest gólů a sedm asistencí, což ho řadí na čtvrté místo kanadského bodování extraligy. Produktivitu přitom vede jeho bratr David se 14 body. "Jak jde čas, cítím se o hodně líp na ledě i po zápase," pochvaloval si Ondřej Kaše.

Litvínov – Kladno 5:4p