Pastrňák při návratu na led boduje, ale čeká na trefu. Asistovali i Zacha a Hertl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák při návratu na led boduje, ale čeká na trefu. Asistovali i Zacha a Hertl

David Pastrňák vystřelil proti Rangers pouze jednou na branku.
David Pastrňák vystřelil proti Rangers pouze jednou na branku.Profimedia
David Pastrňák (27) naskočil do třetího přípravného utkání na novou sezonu NHL a opět se zapsal do statistik. V souboji s New York Rangers pomohl Bostonu k vítězství 3:1 asistencí na přesilovkovou branku Charlieho Coyla. Na počátku úvodní gólové akce zápasu byl i Pavel Zacha (26). Do dějin pátečních ranních duelů se zapsal i Tomáš Hertl (29), jehož podíl na brance Michaela Hoffmana však porážce San Jose s Los Angeles (3:4pp) nezabránil.

NY Rangers – Boston 1:3

Bostonu se v přípravných zápasech dosud příliš nedařilo. Bruins po úvodní výhře 3:0 nad Rangers nestačili na Buffalo, dvakrát prohráli s Philadelphií a padli i s Washingtonem. Výhry se svěřenci Jima Montgomeryho znovu dočkali až ve druhém zápase proti Rangers, kterým oba týmy přípravu uzavřely.

K vítězství 3:1 přispěli i Pastrňák se Zachou, kteří připravili branku pro Charlieho Coyla. Zachovu přesilovkovou teč ještě zlikvidoval gólman Igor Šesťorkin, odražený puk ale sebral Pastrňák, jenž před odkrytou brankou našel Coyla a tomu stačilo jen nastavit hokejku.

Otočku ve skóre v úvodu třetí třetiny zařídil devatenáctiletý centr Matthew Poitras, který po skvělé sezoně v OHL hraje o místo v prvním týmu Bruins. Konečnou podobu výsledku dal v závěru A. J. Greer, jenž trefil odkrytou branku Rangers.

Los Angeles – San Jose 4:3pp 

San Jose ve vyrovnaném utkání vzdorovalo Los Angeles, na třetí výhru v přípravě ale nedosáhlo. Sharks třikrát v zápase vyrovnali a vynutili si prodloužení, v tom ale hned po 17 sekundách vystřelil vítězství Kings Adrian Kempe.

V prostřední třetině zápasu hraného na neutrální půdě v Salt Lake City se do statistik zapsal i Hertl, jenž se podílel na brance Mikea Hoffmana na 2:2. Český útočník zatáhl puk do útočného pásma, prověřil Phoenixe Copleyho, jenž puk vyrazil jen k osamocenému Hoffmanovi a ten bez problémů zakončil.

V sestavě Sharks se objevil i Filip Zadina, bodově se ale neprosadil. První branku za Los Angeles dal po výměně z Winnipegu Pierre-Luc Dubois.

Nashville – Carolina 5:1

Gólovou premiéru v novém týmu má za sebou také Ryan O'Reilly, jenž jednou trefou a třemi nahrávkami pomohl Nashvillu k výhře 5:1 nad Carolinou. Hurricanes nechali odpočívat největší hvězdy, do zápasu proto nenastoupil ani Martin Nečas.

Toronto – Detroit 4:3pp

Poprvé v novém dresu se prosadil také Tyler Bertuzzi, jenž před sezonou vyměnil Boston za Toronto. První branku za Maple Leafs vstřelil kanadský forvard symbolicky proti Detroitu, tedy týmu, který ho v roce 2013 draftoval. Maple Leafs i s Davidem Kämpfem v sestavě porazili Red Wings 4:3 v prodloužení.

Winnipeg – Ottawa 0:3

Čtvrtou výhru za sebou slaví hokejisté Ottawy, kteří přehráli Winnipeg 3:0. Za vítězný tým opět nastoupili i Dominik Kubalík a Jiří Smejkal, ani jeden z českých útočníků ale nebodoval. Výhru Senators dvěma body řídili Josh Bailey a Jakob Chychrun. Čisté konto vychytal brankář Anton Forsberg.

Anaheim – Arizona 2:4

Sérii čtyř proher přerušila Arizona. Coyotes vyhráli na ledě Anaheimu 4:2 a před startem NHL zapsali důležité vítězství. Necelých 15 minut za poražený Anaheim odehrál obránce Radko Gudas.

Výsledky přípravných zápasů