Bojovník Ordoš hrál proti Třinci se zlomeninou: Nepřemýšlel jsem nad tím, že bych nenastoupil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bojovník Ordoš hrál proti Třinci se zlomeninou: Nepřemýšlel jsem nad tím, že bych nenastoupil

Ordoš hrál i se zraněním.
Ordoš hrál i se zraněním.Profimedia
Českobudějovický útočník Jan Ordoš (27) odehrál čtvrtfinálovou sérii play off hokejové extraligy proti Třinci se zlomeninou kůstky pod kotníkem. Hráč s reprezentačními zkušenostmi v rozhovoru pro klubový web po vyřazení Motoru uvedl, že poslední týdny prakticky netrénoval a jen nastupoval k zápasům s prášky proti bolesti.

"V den odjezdu do Třince k prvnímu zápasu série jsem dostal na tréninku při nácviku přesilovky golfákem do nohy. Hned jsem věděl, když jsem sundal brusli, že to není úplně dobré. Jelikož jsme brzy po tréninku odjížděli, nedělal se rentgen, nic, jen jsme to s paní fyzioterapeutkou obvázali, aby mi noha po cestě nenatekla," řekl Ordoš.

Po více než 400 km dlouhé cestě ale nemohl chodit a druhý den měl před rozbruslením problém obout si brusle. "Bylo mi jasné, že je to špatné. Protože jsem ale nehrál celé předkolo, nepřemýšlel jsem nad tím, že bych nenastoupil. Vzal jsem si prášky na bolest a snažil se to odehrát, jak nejlépe jsem mohl," uvedl odchovanec Ústí nad Labem, který část předkola play off proti Karlovým Varům vynechal kvůli disciplinárnímu trestu.

Tak vypadala série s Třincem.
Tak vypadala série s Třincem.Livesport

Ordoš odehrál oba zápasy na ledě Ocelářů a po návratu do Českých Budějovic podstoupil vyšetření, které odhalilo zlomeninu u kotníku. "V docela blbém místě, na které jde veškerá váha při každé změně směru a hlavně při prvních třech krocích. Musel jsem tomu tak trochu uzpůsobit svoji hru, snažil se hrát trochu chytřeji, víc na jistotu, ale samozřejmě to nebylo ideální. Cítil jsem, že mi chybí rychlost, ale to k tomu prostě patří," řekl Ordoš.

Extraligový šampion v dresu Liberce z roku 2016 se i přes nepříjemné zranění rozhodl dál hrát. "Doktor mi říkal, že normálně bych na to dva týdny vůbec neměl šlápnout. Ale také, že v brusli je noha fixovaná, tak by se snad nemělo nic stát. Tím, že šlo o play off, jsme se nakonec rozhodli, že do toho půjdeme," uvedl Ordoš. Zda se jeho stav nezhoršil, zjistí v úterý, kdy jej čeká další vyšetření. "Teď je to oteklé, mám v noze trochu zánět, jak se vůbec nehojila a dostávala stále záhul," řekl.