Jaks dostal od disciplinární komise distanc na čtyři zápasy, potrestáni byli i Valský a Prčík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Jaks dostal od disciplinární komise distanc na čtyři zápasy, potrestáni byli i Valský a Prčík

Jaks bude Litvínovu chybět čtyři zápasy.
Jaks bude Litvínovu chybět čtyři zápasy.Profimedia
Litvínovský obránce Janis Jaks (28) dostal čtyřzápasový trest za faul na plzeňského útočníka Jana Schleisse v předkole play off hokejové extraligy. Jedno čtvrtfinálové utkání kvůli disciplinárnímu postihu vynechá Jakub Valský (35) z Českých Budějovic. Do příští sezony si trest od disciplinární komise přenese útočník Vítkovic Matěj Prčík (19), kterému její předseda Viktor Ujčík zastavil činnost na dva zápasy. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje o tom informovala na svém webu.

Jaks fauloval Schleisse v závěru sobotního utkání, rozhodčí Jiří Ondráček a Lukáš Květoň jej s vyšším trestem za napadení poslali do kabin. Litvínov se v pětiminutovém oslabení ubránil a v prodloužení rozhodl Ondřej Jurčík o jeho výhře 2:1 a postupu do čtvrtfinále. Jaks ale čtyři zápasy proti Brnu zmešká. Navíc dostal pokutu ve výši deseti procent měsíční mzdy.

Třetí a poslední utkání předkola play off v sobotu nedohrál ani Valský, který ve 12. minutě kolenem fauloval a zranil karlovarského obránce Garretta McFaddena. Zkušený útočník dostal od rozhodčích Reného Hradila a Tomáše Veselého vyšší trest. Valský bude Motoru chybět v prvním čtvrtfinále proti Třinci.

Prčík byl dodatečně potrestán za sekání v zápase proti Hradci Králové, kdy zasáhl útočníka Jana Eberleho do slabin.