Je čas udělat si nové vzpomínky, hlásí pardubický Radil před finále extraligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Je čas udělat si nové vzpomínky, hlásí pardubický Radil před finále extraligy
Pardubice budou na Lukáše Radila ve finále spoléhat.
Pardubice budou na Lukáše Radila ve finále spoléhat.Profimedia
Útočník Lukáš Radil (33) je jedním ze čtveřice pardubických pamětníků posledního extraligového titulu Dynama v roce 2012. Přestože se na něm podílel sedmi góly v play off, nepatřil tehdy mezi nejzkušenější hráče týmu. Teď je to ale naopak. Východočeši ve finále proti Třinci budou na Radila spoléhat a on si to dobře uvědomuje. V rozhovoru s novináři zároveň přiznal, že by bylo fajn udělat si nové vzpomínky.

Pardubice – Třinec (úterý 18:00)

"Poslední titul si s klukama připomínáme pořád, tak nějak v průběhu času. Vždy narazíme na nějakou historku, které se tehdy stala. Už je to ale pryč a teď se chceme soustředit na naše finále. Pojďme si udělat zase nové vzpomínky," řekl Radil.

S ohledem na vyšší věk a stovky odehraných zápasů si účasti ve finále nyní i více váží. "Abych řekl pravdu, tak si vůbec nepamatuji, jak jsem to v tom věku všechno prožíval. Mám to v hlavě jako takový rychlík, který kolem mě projel. Vůbec nevím, jak jsem to tehdy prožíval. Proto je potřeba si to připomenout," pousmál se.

Poslední vzájemné zápasy Pardubic a Třince.
Poslední vzájemné zápasy Pardubic a Třince.Livesport

Pod poslední úspěch klubu se s ním podepsali i Tomáš Zohorna, Robert Kousal a Jan Kolář. "Tenkrát jsme do týmu přišli jako mladí hráči, kteří tady vyrostli a udrželi se v hokeji. Teď jsme se všichni vrátili a podařilo se zde udělat zase dobrý tým. Bylo by super to celé vyhrát," uvedl útočník, který se do mateřského klubu vrátil před minulou sezonou z KHL.

Dynamo bude mít proti Třinci i speciální motivaci oplatit mu porážku z loňského play off. Oceláři Pardubice vyřadili v semifinále po výhře 4:3 na zápasy. "Osobně si myslím, že je to teď jedno. Pokud chceme vyhrát, musíme porazit každého. Sebevědomí máme a věříme si," řekl Radil.

Východočeši vyhráli základní část a v play off prohráli jen jeden zápas. Podle rodáka z Čáslavi ale Hradec Králové i Litvínov tým ve vyřazovací části prověřily. "Obě série byly těžké a oba soupeři nás prověřili. Myslím si, že ve finále nejsme jen tak."

Program finále a baráže extraligy