Kladno neuspělo na Spartě a počtrnácté padlo, Pardubice překvapivě nestačily na Olomouc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kladno neuspělo na Spartě a počtrnácté padlo, Pardubice překvapivě nestačily na Olomouc

Aktualizováno
Sparta porazila Kladno 5:3.
Sparta porazila Kladno 5:3.Profimedia
Obtížný soupeř čekal ve 43. kole Tipsport extraligy na Kladno. Rytíři změřili síly se Spartou a předvedli povedený výkon, přesto nakonec prohráli 3:5. Dvě asistence si v dresu domácích připsal obránce Michal Kempný (33), s nímž Sparta před kláním prodloužila smlouvu o dva roky. Velmi zajímavý duel byl k vidění v Ostravě, kde Vítkovice v ocelářském derby podlehly 2:6 Třinci. Pardubice překvapivě padly na ledě Olomouce 1:2. V čele ligové tabulky mají ovšem na Spartu dvoubodový náskok a k tomu dva zápasy k dobru.

Sparta – Kladno 5:3

Sparta do utkání vstoupila nejlepším možným způsobem a po první třetině vedla po gólech Pavla Kousala, Vojtěcha Mozíka a Miroslava Formana dokonce 3:0. Ve druhém dějství ovšem lehce vypadla z tempa. Na snížení amerického obránce Christophera Marteneta však vzápětí reagoval 22letý David Vitouch. V čase 34:30 využil vyloučení Jakuba Konečného Eduards Tralmaks a 18. gólem v extralize zařídil Kladnu nadějné skóre 2:4.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Také v poslední třetině působili hosté aktivně. Za své snažení byli nakonec odměněni kontaktním gólem, o který se postaral zkušený Jakub Klepiš. Jejich naděje na body ale utnul necelé tři minuty před koncem Roman Horák. Nedávná posila Sparty útočník Kryštof Hrabík si připsala asistenci. Na ledě byli také Kanaďané Zack Kassian a Nicolas Beaudin. Druhý jmenovaný si do statistiky "+/-" připsal dva negativní body.

Pražský celek zvítězil počtvrté v řadě a v nekompletní tabulce je nadále druhý. Kladno prohrálo už po 14. za sebou a je poslední.

Olomouc – Pardubice 2:1

Olomouc porazila Pardubice a zvítězila potřetí v řadě. Na domácím stadionu navíc uspěla po 10. z posledních 11 duelů. Dynamo po sérii 10 výher prohrálo podruhé za sebou. Vede tak před druhou Spartou už jen o dva body, ale má dva zápasy k dobru. Brankář Dominik Pavlát ve svém prvním zápase za Pardubice po příchodu z Plzně inkasoval hned po 56 sekundách, kdy se Olomouc dostala do vedení. Nadvakrát ho překonal Lukáš Nahodil. Domácí byli i ve zbytku úvodní části aktivnějším týmem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Také vstup do druhé třetiny vyšel Olomouci na výbornou a druhou branku domácích vstřelil z prostoru mezi kruhy obránce Jakub Sirota. Pardubice několikrát nebezpečně ohrozily Brnaislava Konráda během přesilové hry, slovenský brankář však vždy obstál.

Snížení se tak hosté dočkali až na začátku třetí třetiny, kdy přesně do pravého horního rohu branky zamířil Tomáš Hyka. Poté měli výraznější šance domácí, ale Pavláta potřetí už nepřekonali. V samostatném úniku neuspěl ani hostující Lukáš Radil, kterého k lepšímu zakončení nepustil vracející se obránce. V závěrečných minutách mohl srovnat tečující Hyka, od jehož hokejky se puk odrazil těsně mimo branku.

Vítkovice – Třinec 2:6

Výborný nástup do utkání měly domácí Vítkovice. Už po necelých dvou minutách se jako první prosadil Jakub Kotala a jen o chvíli později také Dominik Lakatoš. Jen drobnou komplikací na cestě za třemi body se proto zdál být kontaktní gól Miloše Romana v přesilové hře v závěru prvního dějství.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ve druhé třetině se ovšem hosté rozjeli a zatímco domácí sbírali trestné minuty, Roman dalším gólem v početní převaze vyrovnal stav utkání. Po něm se postupně prosadili také Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek a Patrik Hrehorčák. Na žádnou z těchto tref nedokázali opaření domácí reagovat, a do šaten se tak oba týmy odebraly za stavu 2:5.

Vítkovický kouč se snažil svým svěřencům dodat impulz vystřídáním gólmana Lukáše Klimeše za Matěje Machovského. Ten ze sedmi střel, jimž čelil, pustil jen jednu. Jeho spoluhráči si ale žádný ofenzivní úspěch nepřipsali, a tak museli v derby skousnout vysokou prohru 2:6.

Liberec – Litvínov 6:2

Liberečtí zvítězili po třech porážkách za sebou. Pěti body za gól a čtyři asistence se blýskl Tomáš Filippi, dvě branky vstřelil Martin Faško-Rudáš. Bílí Tygři se v neúplné tabulce posunuli o bod před soupeře z Litvínova a vrátili se do boje o čtvrté místo, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále.

Domácí byli od začátku aktivnější, prosadil se ale až 17letý Tomáš Galvas, kterému připravil snadnou pozici křižnou přihrávkou přes obranné pásmo Oscar Flynn. Libereckou převahu zvýraznil v přesilové hře Jakub Rychlovský povedenou tečí Filippiho nahození. Vzápětí mohl početní převahu zužitkovat i Litvínov, ale Nicolas Hlava sám před brankářem minul.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. V 26. minutě Litvínov dvěma slepenými góly vyrovnal. Nejprve se střelou mezi betony prosadil Pawel Zygmunt a 44 sekund nato využil přesilovku Petr Koblasa, jenž 21. brankou potvrdil pozici jednoho z nejlepších extraligových kanonýrů. Bílým Tygrům vrátil ještě před sirénou vedení Faško-Rudáš.

Litvínov se pak tlačil za vyrovnáním, ale ve třetí třetině, kterou zpestřila rovněž bitka mezi Jaroslavem VlachemMartinem Havelkou, se trefovali už jen domácí. V přesilovce Faško-Rudáš dorazil za záda Šimona Zajíčka střelu Filippiho, jenž poté rovněž v početní výhodě přidal ranou od modré ke čtyřem asistencím i první gól. Výhru domácích pak ještě navýšil Michal Birner střelou hned po vhazování.

Mountfield HK – Motor ČB 4:0

Hradec Králové si po měsíci a jednom dni připsal tříbodové vítězství. Čekal na něj 11 zápasů. Čisté konto ve své premiéře za východočeský tým zaznamenal brankář Lukáš Pařík a byla to v 10. duelu v nejvyšší soutěži jeho první nula. Klíčové dvoubrankové vedení si domácí vypracovali už v úvodních pěti minutách. Přesilovku po hře soupeře v šesti potrestal Patrik Miškář, jenž zblízka zasunul puk pod betonem přesouvajícího se Jana Strmeně. Ten brzy inkasoval i poměrně laciný gól, když mu za záda propadla střela Davida Šťastného.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Smolný moment však budějovický gólman bohatě odčinil. V pokračujícím náporu domácích zastavil několik velkých šancí. Zhruba čtvrt hodiny působil Mountfield zabrzděným dojmem, než ho znovu rozjely početní výhody. Ve druhé z nich chyboval Milan Doudera a Alex Tamáši ze samostatného úniku zápas definitivně zlomil. Pojistku na 4:0 přidal až ve hře pět na pět Jordann Perret.

Plzeň – Karlovy Vary 4:3

Plzeň ukončila šestizápasovou sérii porážek. Hosté sice ještě v úvodu třetí třetiny drželi vedení 2:1, ale domácí poté třemi trefami rozhodli o své výhře v západočeském derby.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Nakonec vítěznou branku zaznamenal finský obránce Aleksi Laakso, třemi asistencemi se blýskl Jakub Lev. Trápící se Energetici čekají na bodový zisk čtyři zápasy a z posledních 10 kol mají jen dvě výhry.

Kometa – Mladá Boleslav 2:3p

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, brankáři byli dlouho bez vážnější práce. V 11. minutě ovšem zužitkovala herní převahu Kometa. Svojí pátou trefou v sezoně otevřel skóre Zdeněk Okál. Ve druhé třetině následně v přesilovce zařídil dvoubrankové vedení domácích Tomáš Vincour.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Brňané byli sice nadále aktivnější, ale scházela jim efektivita. Ve 46. minutě tak Petr Hradec vstřelil kontaktní gól. V závěrečné hře bez brankáře se navíc od modré trefil Filip Pyrochta a rozhodnout o vítězi muselo prodloužení. To v čase 62:29 překlopil na stranu Mladoboleslavských Alex Lintuniemi. Kometa na středočeského soupeře nestačila potřetí v sezoně.

Tabulka Tipsport extraligy