Motor podruhé odmítl konec a vrátil sérii do Budějovic. V Brně trefil výhru Litvínova Hlava

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Motor podruhé odmítl konec a vrátil sérii do Budějovic. V Brně trefil výhru Litvínova Hlava
Aktualizováno
Budějovičtí dostali puk za záda Marka Mazance třikrát.
Budějovičtí dostali puk za záda Marka Mazance třikrát.Profimedia
Třinec ani na druhý pokus neukončil čtvrtfinálovou sérii extraligy s Českými Budějovicemi. Motor na ledě Ocelářů sice ve třetí třetině ztratil dvougólové vedení, ale po brance kapitána Milana Gulaše vyhrál 3:2, v sérii snížil na 2:3 a zajistil si šesté utkání na jihu Čech. V Brně pokračovala za stavu 2:2 na zápasy přetahovaná mezi Kometou a Litvínovem. Po trefě Nicolase Hlavy v prodloužení si Chemici zajistili vítězství 2:1 a s ním i postupový mečbol.

Třinec – České Budějovice 2:3

Třinec začal aktivně a na střely vyhrál v úvodní třetině 15:7. Hosté ale přečkali nápor bez úhony a v jedenácté minutě poprvé zahrozili. Simon se ocitl v přečíslení sám před Mazancem, který ale sklapl betony včas. O chvíli později se už České Budějovice radovaly, poté co po pasu Doudery zakončil Kondelík akci do prázdné branky. Gól hosty povzbudil, ale Pech z mezikruží minul a Mazanec ustál velký závar.

I druhou třetinu odstartovali domácí tlakem, Nestrašil se ale v přečíslení neprosadil a poté domácí zbrzdila dvě vyloučení za vysokou hůl. V obou případech rozhodčí udělili čtyřminutový trest, ten druhý až po prozkoumání videa.

Domácí první prohřešek ustáli a zachránila je i tyč, kterou trefil Simon. Ve druhé přesilovce Kondelík poslal puk dvakrát těsně mimo, než Pýcha 16 sekund před vypršením trestu zvýšil střelou zpoza mezikruží na vyrážečku. V závěru prostřední třetiny elitní lajna domácích zatopila Hrachovinovi, který vychytal Růžičku i Nestrašila. Na druhé straně odmítl Přikryl třetí gól, zasáhl proti němu Mazanec.

Trenéři Třince zpřeházeli před poslední třetinou útoky a změna přinesla už po třiceti sekundách hry ovoce. Obránce Marinčin podpořil útok, přihrál puk nezištně z pravé strany před branku a Čacho snížil. Vzápětí Voženílek v šanci minul, ale ve 44. minutě využil z dorážky přesilovou hru. České Budějovice si po slepených gólech vybraly oddechový čas.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Obhájce titulu ve třetí části dominoval, na střely vyhrál 14:2. Promarnil ale 49 sekund přesilové hry pět na tři a v 56. minutě nepokryl Gulaše, který rozhodl střelou z pravého kruhu. Domácí v závěru soupeře uzamkli, ale skóre se už nezměnilo.

Kometa Brno – Litvínov 1:2p

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji Brňané. Lépe bruslili, bez větších potíží se dostávali přes obranný val soupeře a vytvářeli si i šance. Pospíšilovu střelu vyrazil Tomek, po dorážce Marcinka poskakoval puk po brankové čáře, Zaťovičova rána rozezvučela tyč.

Severočeši úvodní nápor Brna přežili bez úhony a převzali útočnou iniciativu. Ani oni ale jednu ze svých šancí v závěru nepřeměnili v psychologickou výhodu prvního gólu. Nejblíž k němu měl Ondřej Kaše, jehož vychytal Furch.

Dočkala se Kometa. Moses převzal u mantinelu puk, najel si do mezikruží a prudkou střelou nedal Tomkovi šanci. Slovenský reprezentant pak lapil tutovku krajana Pospíšila i Kohouta a držel stále akcie svého týmu nad vodou.

Statistiky uktání.
Statistiky uktání.Livesport

Stejně úspěšně se Tomkovi vedlo při střele Marcinka zblízka v úvodu druhého dějství. Ve 23. minutě byli hosté blízko vyrovnání, jenže přihrávku Sukeľa na volného Davida Kašeho dostal mimo dosah Furcha Kaňák.

Brňané i přes šance Marcinka a Kollára nevyužili první přesilovku zápasu, na jejich větší aktivitě to ale příliš neubralo. Museli se ale mít na pozoru před útočnými výpady hostů, Zygmuntovu ránu po jednom z nich zlikvidoval opět Furch.

Kometa si převahu, ale i slabší produktivitu přenesla i do třetí třetiny. Nezměnila to ani opět neplodná přesilovka. Litvínov musel více otevřít hru ve snaze minimálně vyrovnat. Pomohlo mu k tomu celkem zbytečné vyloučení Pospíšila, po němž přesilovku zužitkoval Kirk a osmým gólem v play off vyrovnal.

Ve zbývajícím čase základní hrací doby měli opět mírnou převahu brněnští hokejisté, nicméně pevná obrana Vervy nerozhodný stav uhájila a duel šel stejně jako první zápas série do prodloužení.

V něm bylo pro oba týmy prioritní neudělat chybu. Do náznaku šancí se dostali Zaťovič s Cingelem, což opět dokumentovalo větší útočnou aktivitu Komety. Jenže v 70. minutě se dostal do brejku na levém křídle Hlava a prudkou střelou k tyči rozhodl o výhře Vervy.

Výsledky play off extraligy