Pardubice poprvé bez Varadi předvedly působivý obrat, Kometa dala sedm gólů Vítkovicím

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice poprvé bez Varadi předvedly působivý obrat, Kometa dala sedm gólů Vítkovicím

Aktualizováno
Pardubice musely obracet.
Pardubice musely obracet.Profimedia
Hokejisté Třince ve 37. kole Tipsport extraligy prohrávali s Českými Budějovicemi už 0:2, ale nakonec vyhráli 4:3 v prodloužení. Vítězství trefil v čase 60:30 útočník Martin Růžička (38). Ještě lepší obrat předvedli hokejisté Pardubic, poprvé bez trenéra Václava Varadi. V Karlových Varech prohrávali po dvou třetinách 0:3, ale nakonec oslavili výhru 4:3 v prodloužení, kterou trefil Martin Kaut (24). Kometa rozstřílela Vítkovice 7:1 a vyhrála počtvrté v řadě s plným ziskem.

Třinec – Motor ČB 4:3p

Utkání rozhodl Martin Růžička, který navíc asistoval ve druhé třetině u všech tří gólů v přesilových hrách při obratu z 0:2. Za hosty dvakrát skóroval Adam Kubík, který vstřelil druhý gól týmu a ve 48. minutě vyrovnal na 3:3. V sestavě Třince scházel slovenský útočník Richard Pánik, který byl měl zamířit do Pardubic výměnou za forvarda Davida Ciencialu.

Karlovy Vary – Pardubice 3:4p

Pardubice při extraligové premiéře Marka Zadiny v roli hlavního kouče uspěly a protáhly vítěznou sérii na pět utkání. Dynamo v prvním vystoupení po čtvrtečním odvolání Václava Varadi prohrávalo ještě na začátku 47. minuty duelu 37. kola v Karlových Varech 0:3, přesto nakonec Východočeši vyhráli 4:3 v prodloužení. V čase 63:43 rozhodl v přesilovce Martin Kaut. Domácí prohráli počtvrté za sebou, po třech zápasech s nulou si připsali alespoň bod.

Litvínov – Kladno 4:3

Litvínov po dvou porážkách zabral. Dvěma góly k výhře přispěl Nicolas Hlava, který zamířil na sever Čech předloni právě z týmu Rytířů. Kladno si připsalo sedmou porážku za sebou a ztrácí na třináctou Mladou Boleslav už dva body. Má však tři zápasy k dobru.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Mladá Boleslav – Plzeň 1:2sn

Plzeň oslavila třetí vítězství z posledních čtyř utkání. Vítěznou branku v nájezdech dal Jakub Šiler. Bruslařský klub bodoval popáté za sebou, pokaždé to bylo v nastavení a potřetí z toho prohrál. Přesto unikl poslednímu Kladnu na rozdíl dvou bodů.

Kometa – Vítkovice 7:1

Brno naplno bodovalo počtvrté za sebou. Základ vysoké výhry položila Kometa čtyřmi brankami ve druhé třetině, dva góly a jednu asistenci si připsal Jakub Flek, bilanci 1+2 měl obránce Jan Ščotka. Kometa se posunula v tabulce na šestou příčku. Vítkovicím, které prohrály třetí ze čtyř posledních duelů, patří stále dvanáctá pozice.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Liberec – Olomouc 5:2

Bílí Tygři sice prohrávali 0:2, ale nakonec oslavili výhru. Po dvou porážkách za sebou tak opět naplno bodovali a v tabulce si upevnili páté místo. Naopak Hanáci nedokázali navázat na domácí výhry s Hradcem Králové a Karlovými Vary a venku prohráli šestý z posledních sedmi zápasů. Olomoučtí měli vynikající nástup do utkání a už po 54 vteřinách hry vedli 2:0, ale přesto zápas ztratili.

Mountfield HK – Sparta 2:3sn

Sparta se díky osmé venkovní výhře za sebou drží v čele tabulky o bod před Pardubicemi. Mountfield sice ve třetí třetině smazal ztrátu 0:2, ale musel strávit čtvrtou porážku za sebou. Potřetí za sebou to bylo až v nastavení. Ve prospěch Sparty rozhodl v rozstřelu Pavel Kousal.

Tabulka TELH