Velký trejd mezi Pardubicemi a Třincem. Dynamo získalo Pánika, Cienciala znovu Ocelářem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký trejd mezi Pardubicemi a Třincem. Dynamo získalo Pánika, Cienciala znovu Ocelářem

Richard Pánik se stal novou posilou Pardubic.
Richard Pánik se stal novou posilou Pardubic.Profimedia
Na východě Čech je v posledních dnech pořádně rušno. Poté, co pardubický klub sáhl k výměně trenéra, došlo i na změnu v hráčském kádru. Vedení Dynama se dohodlo s Třincem na výměně Davida Ciencialy (28), jenž v klubu úřadujících mistrů již působil, za zkušeného Richarda Pánika (32).

Cienciala, který v Třinci hrál naposledy v sezoně 2018/19, odehrál v dresu Pardubic téměř tři sezony ve kterých v základní části Tipsport extraligy nastoupil do 136 zápasů, v nichž zaznamenal 87 bodů za 29 gólů a 58 asistencí.

Jako protihodnota míří do Pardubic útočník Richard Pánik, jenž letos zasáhl do 36 ligových zápasů a připsal si v nich 24 bodů (14+10). Slovenský reprezentant má za sebou mimo jiné i deset sezon v NHL, kde naskočil do 521 zápasů a zaznamenal v nich 195 bodů (88+107). 

"Přichází k nám produktivní útočník se zkušenostmi z NHL. Věřím, že našemu týmu pomůže v rozhodující fázi sezony," řekl sportovní ředitel klubu Dušan Salfický. "Jsem velmi rád, že jdu do týmu, který má největší ambice a dokazuje to celou sezonu. Na tlak jsem zvyklý," doplnil Pánik.

Cienciala, který s Oceláři v roce 2019 získal mistrovský titul, se s klubem dohodl na víceleté smlouvě. "Je to náš odchovanec a má velkou motivaci pomoct nám v závěru sezony. Jeho velkou předností je variabilita, dobré bruslení, čtení hry a výborná střela. Trenéři ho můžou využít jak na centru, tak na křídle. Když byla možnost získat ho již nyní, neváhali jsme," uvedl sportovní ředitel třineckého klubu Jan Peterek.

Varaďa nečekaně skončil na lavičce Pardubic. Podle vedení narušil atmosféru v kabině