Třinec těsně přehrál Kometu, Litvínov popáté v řadě padl, Pardubice vyhrály v prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec těsně přehrál Kometu, Litvínov popáté v řadě padl, Pardubice vyhrály v prodloužení

Aktualizováno
Třinec doma zastavil Kometu.
Třinec doma zastavil Kometu.Profimedia
Souboj dvou týmů s velmi dobrou formou byl k vidění v Třinci, kam v rámci 26. kola Tipsport extraligy zavítala brněnská Kometa. Těsné utkání nakonec ovládl domácí výběr, který vyhrál 2:1. Obě branky vstřelil Martin Růžička (37). Pátou prohru v řadě zapsal Litvínov, který na svém ledě prohrál 1:2 s Olomoucí. V čase 60:25 rozhodl zápas Jan Bambula (22). Obrat předvedli hokejisté Pardubic, kteří prohrávali s Českými Budějovicemi 1:3, ale zvítězili 4:3 v prodloužení.

Třinec – Kometa 2:1

Útočník Martin Růžička zajistil domácím dvoubrankový náskok trefami ve 25. a 56. minutě. O první nulu v sezoně připravil brankáře Marka Mazance pouhých sedm sekund před koncem Tomáš Marcinko, který na jaře získal s Oceláři počtvrté titul.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Litvínov – Olomouc 1:2p

Domácí tým je stále v krizi, tentokrát prohrál v prodloužení a připsal si pátou porážku za sebou a klesl na 5. místo tabulky. Vítězný gól dal v čase 60:25 Jan Bambula, který Hanákům zajistil třetí výhru za sebou a zároveň rozhodl o druhém olomouckém vítězství nad Litvínovem v sezoně.

Mladá Boleslav – Sparta 3:6

Zatímco Středočeši vyšli počtvrté za sebou naprázdno, Pražané vyhráli popáté z posledních šesti duelů a snížili manko na vedoucí Pardubice na šest bodů. Bruslaře porazili sparťané ve vzájemných kláních popáté za sebou. Výrazně k tomu přispěl obránce Michal Kempný, který dal dva góly a na jeden nahrál.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Vítkovice – Mountfield HK 2:3p

Dva góly vítězů vstřelil Giorgio Estephan, ten vítězný pak v 63. minutě David Šťastný. Východočeši počtvrté za sebou dokázali zabodovat. Ostravané bodovali počtvrté z posledních pěti vystoupení, utrpěli však osmou porážku z minulých devíti duelů.

Kladno – Karlovy Vary 2:3sn

Karlovy Vary ukončily sérii tří zápasů bez bodového zisku. Rytíři otočili z 0:1 na 2:1, ale poslední slovo měli hosté. Utkání rozhodl v rozstřelu Ondřej Procházka, hostující brankář Dominik Frodl v něm vychytal všechny čtyři střelce Rytířů.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport

Pardubice – České Budějovice 4:3p

Jihočeši vedli na ledě lídra soutěže o dva góly, ale ve třetí třetině Dynamo srovnalo stav. V prodloužení rozhodl v čase 64:26 během přesilovky obránce Jan Košťálek, autor dvou dnešních pardubických gólů. Východočeši vedou tabulku o šest bodů před Spartou.

Tabulka TELH