Voženílek si pochvaloval efektivní přesilovky a kritizoval Řepíka: Udělal srabárnu a utekl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Voženílek si pochvaloval efektivní přesilovky a kritizoval Řepíka: Udělal srabárnu a utekl

Daniel Voženílek se po trestu vrátil do třinecké sestavy.
Daniel Voženílek se po trestu vrátil do třinecké sestavy.Profimedia
Po jednozápasovém trestu se vrátil do třinecké sestavy Daniel Voženílek. Předchozí utkání proti Spartě sledoval z tribuny a získal nový náhled na přesilové hry týmu, které Oceláři trochu upravili a pomohly jim k výhře 4:1. Reprezentační útočník také kritizoval kapitána pražského klubu Michala Řepíka, že se nepostavil čelem za svůj zákrok na Patrika Hrehorčáka, po kterém se strhly na ledě v 58. minutě dvě bitky. Řepík se po utkání omluvil s tím, že soupeře zasáhl do žeber nechtěně.

Třinec – Sparta Praha 4:1

Obhájce titulu v početní převaze udeřil dvakrát – Marko Daňo otevřel skóre a ve 49. minutě zvýšil Andrej Nestrašil na 3:1. Po úvodním gólu si Sparta vybrala neúspěšně trenérskou výzvu kvůli kontaktu Voženílka s brankářem Kovářem.

"Včera jsem na to koukal shora, něco jsme vypozorovali s Kubou Jeřábkem a něco jsme si k tomu řekli. Jsem rád, že to tam spadlo," řekl Voženílek novinářům ke změně herního projevu Ocelářů v přesilových hrách ve srovnání s předchozími zápasy. Oba góly dali z dorážek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Už ve třetí minutě ale prožívali třinečtí krušné chvilky. Za stavu 0:3 v sérii čelili hrozbě konce sezony a ve třetí minutě rozhodčí udělili Draveckému a Čachovi menší tresty za sekání. Třinec ale 84 sekund dlouhé oslabení tři na pět ubránil. "Kluci odvedli skvělou práci, za kterou jsme se odvděčili v naší přesilovce. Moc jich v play off nemáme. Jsme rádi, že jsme je využili," těšilo Voženílka.

Spartě patřila druhá třetina a snížila na 1:2. V další početní výhodě ale Oceláři odskočili a výhru zpečetil Vrána při risku Pražanů bez gólmana. Při akci zasáhl Řepík do žeber Hrehorčáka, který se dlouho svíjel na ledě v bolestech.

"Nejvíc mě mrzelo, že Řepík tak zákeřně sekne našeho hráče a jde se schovat na střídačku. Jeho spoluhráči se musí bít a on sedí na střídačce. To mi přijde hodně zvláštní," divil se Voženílek. Na ledě se poprali Daňo s Chlapíkem a Kundrátek s Kempným. "Nikdo nechce být vylučovaný v play off, ale když provede takovou srabárnu a ještě uteče, tak co se s tím dá dělat. Kluci jsou dobří, že se ho zastali, poprali za něj, když seděl na střídačce."

Ocenil i Daňa, který předchozích osm zápasů neskóroval. Slovenský útočník vstřelil v první třetině úvodní dvě branky zápasu a dosáhl hattricku Gordieho Howea – gól, asistence, bitka. "Marko vstřelil góly, je skvělý hokejista. Dodá mu to elán a sebevědomí."

Třinec snížil stav série na 1:3, v úterý se pokračuje v Praze. "Je to jen jedno vítězství. Na euforii není čas. Musíme jít do dalšího zápasu s pokorou a respektem k soupeři. Ale věřím, že navážeme na dnešní práci," dodal.

Výsledky play off extraligy