Inter – AC Milán. Inzaghiho výkon Nerazzurri potěšil, Pioliho porážka v derby bolí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Inter – AC Milán. Inzaghiho výkon Nerazzurri potěšil, Pioliho porážka v derby bolí
Simone Inzaghi upozorňuje, že Inter nesmí polevit.
Simone Inzaghi upozorňuje, že Inter nesmí polevit.AFP
Závěr týdne v Serii A nabídl milánské derby mezi Interem a AC. Zatímco se Nerazzurri po výhře 1:0 radovali, jejich trenér Simone Inzaghi (46) nešetřil kromě pochvalných slov také varováními, aby jeho svěřenci ani na chvíli nepolevili. Kouč městského rivala Stefano Pioli (57) se po utkání naopak zamýšlel nad chybami, které vedly k porážce jeho celku.

Vítězství v derby vždy přináší velkou radost a Inzaghi si je vědom toho, že vítězství jeho svěřenců nad AC Milán je zásluhou celého mužstva. To ostatně řekl na konci zápasu pro Dazn: "Týmu jsem poblahopřál, dominovali jsme. Během 20 dnů jsme vyhráli dvě derby, z toho prvního jsme měli trofej a velkou radost. Teď myslíme hlavně na sebe, aby se nám vrátili zpět hráči jako Lukaku a Brozovič."

Trenér Interu pak upozornil na náročný program, kdy jeho svěřenci nesmí ani na chvíli polevit. "Nedívejme se ani dopředu, ani dozadu, nezapomeňme, že v úterý hrajeme čtvrtfinále Coppa Italia proti Atalantě, což bude velmi náročné," podotkl.

Zcela opačná nálada panovala v táboře Stefana Pioliho, který k tomuto derby přistoupil s rozdílným taktickým pojetím a nasadil tříčlennou obranu, která nakonec neodolala.

Milánský trenér v rozhovoru pro Dazn zdůvodnil tento taktický prvek následovně: "Nebylo to složité. Chlapci v týdnu pracovali s tímto záměrem velmi dobře. Je zřejmé, že v poslední třetině zápasu jsme ale nebyli kompaktní a pevní v obraně. Domnívali jsme se, že tváří v tvář Interu je to ta správná volba. Naší chybou bylo, že jsme nebyli schopni driblovat a pohybovat se s míčem, což nás v prvním poločase nutilo hodně bránit."

"Prohrané zápasy nám vzaly sebevědomí a přesvědčení, což je normální. Ještě nejsme tak vyzrálý tým. Obzvlášť s některými absencemi a s hráči, kteří nejsou v nejlepší kondici," hledal další důvody porážky Pioli.

Trenér AC se na výsledku snažil najít také nějaká pozitiva: "Musíme se oklepat a začít znovu naplno pracovat, i když je to porážka v derby, a to morálně bolí. Dnes jsme však našli vůli a odhodlání, které nám mohou pomoci vrátit se na naši úroveň."

Pioli také zhodnotil výkon Rafaela Leaa, jenž do hry naskočil z lavičky náhradníků a v rozestavení 3-5-2 se lehce ztrácel: "Dva útočníci hrající blíže k sobě měli obranu Interu dostat do potíží. Leao má veliký potenciál, je aktivní celý zápas a je to hráč, kterému hodně věříme. Výběr, který jsem provedl, ale nejlépe odpovídá tomu, co jsem během týdne viděl. Leao nemá vlastnosti do souhry dvou útočníků, kteří jsou blízko u sebe".