Kanadský fotbalový svaz řeší velké problémy. Kvůli finanční situaci mu hrozí bankrot

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kanadský fotbalový svaz řeší velké problémy. Kvůli finanční situaci mu hrozí bankrot

Kanadským fotbalistům hrozí, že budou muset vynechat podzimní reprezentační termíny.
Kanadským fotbalistům hrozí, že budou muset vynechat podzimní reprezentační termíny.Profimedia
Kanadský fotbalový svaz má vážné finanční potíže a zvažuje, že vyhlásí bankrot. V rozhovoru pro TSN to uvedl dočasný generální sekretář asociace Jason de Vos (49).

"Máme velké problémy. V nejbližší době ještě nic nehrozí, ale zjišťujeme, co by obnášelo vyhlášení bankrotu a jaký dopad by to mělo na naši organizaci," řekl De Vos. Upozornil, že bankrot považuje až za krajní řešení.

Kanadští fotbalisté nyní startují na mistrovství Severní a Střední Ameriky, fotbalistky v červenci čeká světový šampionát. Kvůli nedostatku financí jim ale hrozí, že budou muset vynechat podzimní reprezentační termíny.

"Nemáme dost příjmů, abychom udrželi v chodu programy na vzdělávání mládežnických trenérů, programy na přípravu rozhodčích, ani na chod mládežnických a seniorských reprezentací," řekl DeVos.

Kanadským fotbalistkám podle De Vose proto hrozí, že na podzim odehrají jen dva zápasy play off o postup na olympiádu v Paříži. Zlaté medailistky z her v Tokiu se v nich utkají s Jamajkou.

Finanční rezervy kanadského svazu na konci roku 2022 klesly na 2,4 miliony dolarů. O rok dřív tam přitom podle TSN bylo ještě 7,1 milionu. Vláda proto nařídila audit, který má prověřit hospodaření asociace v letech 2017 až 2023.