Koblížkův sladký dárek k 25. narozeninám: Dva góly Vítkovicím a další výhra

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Koblížkův sladký dárek k 25. narozeninám: Dva góly Vítkovicím a další výhra

Brněnský útočník Radek Koblížek slaví gól do sítě Vítkovic.
Brněnský útočník Radek Koblížek slaví gól do sítě Vítkovic.Profimedia
Výborný dárek k 25. narozeninám, které oslaví ve čtvrtek, si dal brněnský útočník Radek Koblížek. Ve své premiérové sezoně v extralize vstřelil rodák z Ivančic při výhře nad Vítkovicemi 2:1 oba góly a rozhodl tak o vítězství nad dosavadním lídrem soutěže 2:1.

"Vždycky, když se blíží narozeniny, dávám góly a nevím, čím to je. Asi mám nějakou větší sílu. Ale vážně, rád bych v tom pokračoval. Teď jsem na třech gólech a snad mi to bude padat dál," vyprávěl dobře naložený Koblížek novinářům.

První gól po návratu z finského Oulu, kde odchovanec mládežnických týmů Komety působil devět let, dal v Plzni v prodloužení. Dnes se poprvé trefil před vlastním publikem.

"Pomohl jsem týmu a to je nejdůležitější. Zvedáme se a teď to musíme potvrdit v pátek na Spartě," řekl k souboji s tradičním rivalem.

Oba trenéři se na tiskové konferenci shodli, že se dnes hrál výborný hokej. Koblížek s tím souhlasil. "Ze začátku jsme byli pod tlakem, pak se průběh vyrovnal. Bylo to skvělé utkání i pro diváka, nahoru, dolů."

Kometa vyhrála šestý duel ze sedmi a většinou těsným jednobrankovým rozdílem. "Znamená to, že tým má charakter. Dnes výborně zachytal 'Furčíno', dobře jsme ubránili power play. V týmu je prostě vnitřní síla a to je důležité," připomněl Koblížek skvělý výkon gólmana Dominika Furcha.

Jeho první gól v polovině úvodní třetiny výrazně pomohl vymanit se z tlaku Vítkovic. "Většinou nahrávám a i v tomto momentě jsem viděl Jakuba Fleka. Ani nevím, co se se mnou stalo a prostě jsem vystřelil na vyrážečku. Gólman asi čekal nahrávku a trochu mi uvolnil místo."

Měl z ní velkou radost. "Jsem z Ivančic, v Kometě jsem hrával v mládeži a snil jsem o tom, že jednou taky dám gól za áčko před plnou halou ve výborné atmosféře. Moc jsem si to užil," neskrýval radost.