Kometa do toho šla ostře, Will zaslouží poklonu, vychválil brankáře útočník Zohorna

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kometa do toho šla ostře, Will zaslouží poklonu, vychválil brankáře útočník Zohorna

Roman Will byl podle Zohorny klíčem k vítězství.
Roman Will byl podle Zohorny klíčem k vítězství.Profimedia
Jako vítězství týmového pojetí s vynikajícím výkonem brankáře Romana Willa (30) označil dnešní výhru 4:1 na ledě Brna útočník pardubického Dynama Tomáš Zohorna (35). On sám k němu přispěl nejprve asistencí při druhém gólu Roberta Kousala (32) a pak pojišťovacím zásahem do prázdné brněnské branky.

Pardubice tak vyhrály v Brně zaslouženě a udržely se v čele tabulky, po většinu zápasu měly hru pod kontrolou. "Až za stavu 3:0 jsme do toho nemuseli tak šlapat. Kometa nezvládla poslední zápas a věděli jsme, že do toho půjde ostře, což se potvrdilo. Dohrávali nás. Nám pomohly góly, Brno mělo šance při power play, velkou poklonu zaslouží Roman Will v brance, celkově to byla ale zasloužená týmová výhra," shrnul pětatřicetiletý útočník dění na ledě.

Zápas měl na brněnské poměry zvláštní atmosféru. Fanoušci vyvěsili na tribuně transparent "Naši podporu si musíte zasloužit" a během utkání nefandili. "Na to nejsme zvyklí, my hráči se vždycky těšíme do Brna na fanoušky, je to smutné, že tady bylo takové ticho, ale zase na druhé straně jsme slyšeli naše příznivce," řekl autor posledního gólu zápasu.

Pardubičtí porazili Brno poprvé v sezoně za tři body, minulý domácí duel strhli na svou stranu až po nájezdech, když vyrovnávali v power play. "Přiznám se, že mi to už nějak vypadlo z hlavy. Dnes jsme to ale v hlavách neměli. Spíš nám zůstalo v mysli poslední ligové utkání, kdy jsme také hodně vedli a pak jsme málem měli strach o výsledek," připomněl Zohorna páteční souboj s Karlovými Vary (7:4).

Utkání Kometa – Pardubice 1:4

Dnes vedli tým naposledy v rolích koučů Richard Král a Marek Zadina, v pondělí se k týmu vrací trenér stříbrné dvacítky Radim Rulík. "Možná mluvil s asistenty, ale s námi hráči ještě ne. To přijde na řadu až v pondělí. Co se změní? Asi nic, budeme kompletní. Všichni budeme muset dál makat, abychom měli v nabitém kádru místo v sestavě," dodal Zohorna.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

V úterý už bude Rulík koučovat své Dynamo ve šlágru proti pražské Spartě. Tým bude hájit vedení v tabulce před dotírajícími Vítkovicemi. "Hrají skvěle, ale že bychom pořád koukali na to, že musíme vyhrát, když vyhrají Vítkovice, tak to ne," uzavřel Zohorna.