Letos to nebylo vůbec dobré, ale potenciál máme. Souček vyhlíží lepší rok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Letos to nebylo vůbec dobré, ale potenciál máme. Souček vyhlíží lepší rok

Tomáš Souček v souboji s tureckou přesilou.
Tomáš Souček v souboji s tureckou přesilou.Profimedia
Reprezentační kapitán Tomáš Souček (27) věří, že nadcházející rok bude pro české fotbalisty úspěšnější než ten končící. Národní tým letos v 10 zápasech jen dvakrát zvítězil a nepříznivou bilanci potvrdil sobotní porážkou 1:2 v přípravě v Turecku. Podle záložníka West Hamu rozhodla utkání lepší koncovka domácích.

Národní tým se v letošním roce nedokázal kvalifikovat na nadcházející mistrovství světa v Kataru a poté sestoupil z elitní skupiny A Ligy národů. "Když ten rok shrneme, tak co se týče výher a proher, nebylo to vůbec dobré. Měli jsme nějaké cíle a ty jsme nesplnili. Ale co se týče hry a týmového výkonu, má naše mužstvo velký potenciál," řekl novinářům Souček.

Jeho tým čeká v březnu vstup do kvalifikace o mistrovství Evropy. "Do kvalifikace půjdeme s tím, že chceme každopádně postoupit. Například Turci budou asi podobní jako (jeden ze soupeřů) Poláci. Mrzí nás, že jsme dnes neuspěli, ale věřím, že v kvalifikaci to půjde výsledkově lépe než letošní rok."

Český celek v Turecku dokázal v 56. minutě po brance Václava Černého srovnat na 1:1, ale v 70. minutě inkasoval rozhodující gól. "Byla to dobrá konfrontace, nebylo to vůbec jako přátelák. Turci ukázali, že mají skvělý tým. Musím všechny pochválit, jak to odbojovali. Ale Turci byli přesnější v koncovce. Měli jsme hodně věcí kolem vápna, ale nedokázali jsme vstřelit gól. Dali jsme ho jen díky střele z 25 metrů a chybě gólmana," podotkl kapitán.

Jeho tým inkasoval oba góly po chybách v obraně. "Oba inkasované góly si ještě musím pustit. Myslím, že to byly v obou případech takové brejky, kterým jsme nedokázali zabránit po vlastních chybách. Musíme se lépe zajistit, ukázat si chyby a hlavně se zaměřit na to, že když my máme stejné brejky, tak je potřeba toho využít."

Statistiky zápasu Turecko –⁠ Česko