Turecko – Česko 2:1. Národní tým završil nepovedený rok porážkou v Gaziantepu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Turecko – Česko 2:1. Národní tým završil nepovedený rok porážkou v Gaziantepu

Aktualizováno
Jaromír Zmrhal nastoupil v Turecku v základní sestavě.
Jaromír Zmrhal nastoupil v Turecku v základní sestavě.Profimedia
Letošní poslední, desátý zápas fotbalové reprezentace tak nějak zrcadlil celý nepovedený rok 2022. Národní tým prohrál v Turecku 1:2 a na přátelském utkání, které se konalo v Gaziantepu, je těžké najít nějaká pozitiva. Jediný český gól dal Václav Černý, který se prosadil i ve středu proti Faerským ostrovům, po nevídané hrubce brankáře Dogana Alemdara. Na druhé straně se nevyznamenal ani Tomáš Koubek, který pustil střelu Hakana Çalhanoğlu z velkého úhlu.

Úvodní hvizd měl na starosti temperamentní turecký sudí Cüneyt Cakir, který nebyl nominován na mistrovství světa a rozhodl se ukončit kariéru. Při plánované rozlučce tak po pěti minutách předal píšťalku Skotovi Williamu Collumovi. Už za jeho dohledu zlobil českou defenzivu zejména Calhanoglu. Jeho proslulému způsobu zakončení, tedy střelám ze střední vzdálenosti, ale bez problémů odolával Jiří Pavlenka.

Turecko – Česko 2:1

Čechům k náznakům příležitostí pomáhalo nevídané množství chyb v soupeřově rozehrávce, k prověření nerozchytaného gólmana Alemdara to však ani jednou nevedlo. Po půlhodině hry se opět připomněli Turci a rovnou se dostali zásluhou Enese Ünala do vedení. Střelec Getafe si naběhl mezi stopery a střelou na zadní tyč překonal Pavlenku.

Trenér Jaroslav Šilhavý se snažil změnit obraz hry poločasovým nasazením hrdiny duelu s Faeřany Mojmíra Chytila. Ačkoliv se to na první pohled příliš nepovedlo, hráči v červeném se dočkali vyrovnání. Zpoza vápna k nepříliš razantní ráně napřáhl Černý a Alemdar, který za poslední dva měsíce odchytal jen jeden kompletní duel, ostudně propustil míč za svá záda.

Jenže v 70. minutě se nevyznamenal ani jeho protějšek Koubek, jenž o přestávce nahradil Pavlenku. Prvotní chybu sice udělal Vladimír Coufal, následnou akci nicméně zakončoval Calhanoglu z velkého úhlu a balon prošel do sítě skulinou okolo bližší tyče.