Lídr českých florbalistů Langer před MS: Očekávání jsou vysoká. Jsme mladí, ale zkušení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lídr českých florbalistů Langer před MS: Očekávání jsou vysoká. Jsme mladí, ale zkušení

Lídr českých florbalistů Langer před MS: Očekávání jsou vysoká. Jsme mladí, ale zkušení
Lídr českých florbalistů Langer před MS: Očekávání jsou vysoká. Jsme mladí, ale zkušeníČeský florbal / Martin Flousek
Česká florbalová reprezentace zahájí svou účast na světovém šampionátu ve Švýcarsku sobotním duelem s týmem Lotyšska. Mezi lídry českého mužstva patří centr Filip Langer (21). "Očekávání jsou vysoká," říká hráč švédského FBC Kalmarsundu, který před startem svého třetího seniorského mistrovství světa odhaluje i nezvyklosti své sportovní přípravy.

S kolegy v útoku se zná dobře z působení v mateřské oddílu Tatranu Střešovice. Langer, který se letos umístil na druhé místě ankety Florbalista roku ČR, patří mezi nejlepší centry na světě a má před sebou velmi zajímavou kariéru. Té by dle slov reprezentačního kouče Jaroslava Berky mohl dosáhnout také příkladným přístupem k tréninku. "Filip je v tomto opravdu lídr kabiny. Hledá každý detail, který by mu mohl pomoci vylepšit výkon. Určitě ale není jediný, hráči se na svoji sportovní činnost připravují opravdu svědomitě," uvedl Berka před odjezdem do Švýcarska.

Utkání Česko – Lotyšsko

S trenérem souhlasí i samotný hráč. "Celkově se o zdraví a nějaký sportovní výkon zajímám dlouho. Florbal mě naplňuje a vedlejší aspekty mi pomáhají k tomu, aby mě florbal víc bavil a šel mi. Jsou to věci, které jsou přirozené tělu, i biologickému vývoji. Týká se to základních věcí, jako je jídlo, spánek, dech či světlo," řekl Langer.

V posledních letech se proto zaměřil na chladovou terapii a do svého programu zařadil otužování. Zajímavé je také, že začal nosit červené brýle. Ty nasazuje především před spánkem a díky nim zamezuje negativnímu působení modrého světla, které vyzařují především displeje mobilní telefonů nebo tabletů. "Červené brýle používám asi dva roky. Poprvé jsem to viděl u člověka, od kterého se rád vzdělávám. Je to Adam Česlík, propaguje zdravý životní styl, při kterém člověk zároveň zůstává hodně výkonný. To je něco, co mě oslovilo a začal jsem to studovat. Říká a popisuje to, co jsem já sám navnímal z ostatních zdrojů a knížek. Moderní svět není tělu úplně šetrný," dodal centr švédského Kalmarsundu

Na světový šampionát, vyráží Filip Langer s nejvyšším očekáváním. Po bronzu z minulého šampionátu by rád sbírku medailí rozšířil o další cenný kov. "Z mé strany jsou očekávání určitě vysoká, protože tým je dlouho pospolu. Ačkoliv jsme mladí, jsme hodně zkušení. Prošli jsme si těžkými situacemi, ať už na hřišti nebo uvnitř týmu. Vyjasnili jsme si nějaké věci a ještě před mistrovstvím na tom zamakáme, abychom se opravdu všichni cítili dobře."

Program MS