Litoměřice porazily Třebíč 4:0, zajistily si účast ve čtvrtfinále Chance ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Litoměřice porazily Třebíč 4:0, zajistily si účast ve čtvrtfinále Chance ligy
Litoměřice si odvezly všechny body z Třebíče.
Litoměřice si odvezly všechny body z Třebíče.facebook.com/hstrebic
Hokejisté pátých Litoměřic vyhráli v 51. kole Chance ligy na ledě jistého vítěze základní části Třebíče 4:0 a zajistili si účast ve čtvrtfinále. Tam doplnili právě Horáckou Slavii, Vsetín, Porubu a Prostějov. V boji o předkolo si polepšil Frýdek-Místek výhrou nad Zlínem 3:1. Se 72 body se dostal na 9. místo o bod před pražskou Slavii, která doma podlehla Vsetínu 2:5. Na ni ztrácí jediný bod jedenáctý Kolín, který na vlastním ledě zdolal Sokolov 2:1 v prodloužení.

Poruba – Šumperk 2:6

Už s jistotou sestupu ukončil šestizápasovou šňůru porážek poslední Šumperk, který vyhrál na ledě třetí Poruby 6:2. Dvěma góly a jednou asistencí k tomu přispěl Vojtěch Šuhaj a brankou a dvěma přihrávkami Matěj Svoboda.

Třebíč – Litoměřice 0:4

Litoměřice se v Třebíči ujaly vedení díky brance Přemysla Svobody v přesilové hře. V polovině utkání zvýšil Josef Koláček a v 35. minutě upravil Ondřej Procházka už na 3:0. Výsledek ještě zpečetil ve třetí třetině v početní výhodě Tomáš Guman. Brankář Tomáš Král udržel popáté v sezoně čisté konto. Horácká Slavia po premiérové triumfu v základní části přišla o sérii šesti výher a dvanácti duelů, v nichž bodovala a během které jen třikrát prohrála.

Frýdek-Místek – Zlín 3:1

Frýdek-Místek ukončil čtyřzápasovou sérii výher Zlína, který v boji o přímý postup do čtvrtfinále klesl na 7. místo o bod za Přerov. Domácí vměstnali tři branky do 144 sekund mezi 29. a 31. minutou a vedli 3:0. Skóre otevřel Michal Hotěk, potom využil přesilovou hru David Klimša a následně se prosadil v oslabení Vlastimil Dostálek. Za Berany v 52. minutě v početní výhodě zkorigoval výsledek Petr Mrázek.

Kolín – Sokolov 2:1p

V Kolíně se čekalo na úvodní branku do 51. minuty a radoval se hostující Baník, když se v přesilové hře prosadil Stanislav Vrhel. Dvěma góly ale otočil stav Martin Novák, který vyrovnal v čase 52:52 a po 29 sekundách nastavení rozhodl. Kozlové tak budou ve středu ve Vsetíně bojovat ještě o předkolo, dvanáctý Sokolov ze hry definitivně vypadl.

Pardubice B – Jihlava 2:3

Loňský šampion první ligy Jihlava vyhrála v Chrudimi nad třináctými Pardubicemi B 3:2 a po čtvrtém vítězství za sebou na 8. místě zůstává s dvoubodovou ztrátou na Přerov také ve hře o přímý postup do čtvrtfinále.

Přerov – Prostějov 4:3

Přerov se posunul na 6. místo díky domácí výhře v derby nad Prostějovem 4:3 a ukončil sérii tří porážek. Na teprve druhém vítězství Zubrů z posledních osmi zápasů se podílel třemi body za gól a dvě asistence Antonín Pechanec.

Slavia – Vsetín 2:5

Pražská Slavia si zkomplikovala situaci třetí porážkou za sebou. Valaši se ujali v Edenu vedení díky gólu Miroslava Holce a za 112 vteřin zvýšil Pavel Klhůfek na 2:0. V 35. minutě sice zkorigoval stav Lukáš Stehlík, ale za 100 sekund vrátil Vsetínu dvoubrankový náskok Fin Riku Sihvonen. Ještě ve druhé třetině se za hosty prosadil Roman Půček a ve 46. minutě v přesilovce upravil Šimon Jenáček už na 5:1. Prohru Pražanů zmírnil Maxim Havrda.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport