Kvalifikaci v Suzuce ovládl Red Bull. Verstappen si dojel pro pole position, Pérez byl druhý

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kvalifikaci v Suzuce ovládl Red Bull. Verstappen si dojel pro pole position, Pérez byl druhý
Max Verstappen ovládl kvalifikaci na GP Japonska.
Max Verstappen ovládl kvalifikaci na GP Japonska.Profimedia
Kvalifikaci na Velkou cenu Japonska formule 1 v Suzuce vyhrál trojnásobný mistr světa Max Verstappen (26) před kolegou z Red Bullu Sergiem Pérezem (34). Nizozemský pilot odstartuje v neděli z pole position i do čtvrtého závodu v sezoně.

Verstappen minulou Grand Prix v Austrálii nedokončil a po devíti triumfech za sebou poprvé nezvítězil, ale v Suzuce stáj Red Bull opět dominovala. Kvalifikaci ovládl s časem 1:28,197 a Péreze porazil o 66 tisícin. Třetí Lando Norris z McLarenu už zaostal o téměř tři desetiny.

"Až do konce to bylo velmi těsné. Samozřejmě že chcete, aby každé odjeté kolo bylo dokonalé, ale na takovéhle trati to prostě vždycky nevyjde," řekl Verstappen. Úvodní čtyři kvalifikace v sezoně ovládl jako první jezdec od Lewise Hamiltona před devíti lety.

Verstappen bude v neděli usilovat o třetí triumf ve Velké ceně Japonska za sebou. V průběžném pořadí šampionátu má na první místě náskok čtyř bodů před Charlesem Leclercem z Ferrari, který do závodu odstartuje až z osmého místa. "Na víc jsem neměl. A abych byl upřímný, tak to nechápu," hlásil naštvaný Leclerc do vysílačky.

Druhý pilot italské stáje a vítěz minulého závodu v Austrálii Carlos Sainz se na startu postaví na čtvrtou pozici. "Doufám, že v závodě budeme s Red Bullem bojovat, protože v kvalifikaci to nešlo," řekl Sainz.

Sedminásobný mistr světa Hamilton z Mercedesu obsadil v kvalifikaci sedmé místo. Jeho týmový kolega George Russell byl devátý, ale za jeho nebezpečné vyjetí z boxů dostala německá stáj pokutu pět tisíc eur (asi 127 tisíc korun).

Velká cena Japonska v neděli začne v sedm hodin SELČ.

F1: Velká cena Japonska