Verstappen nechal potíže v Singapuru a v Japonsku jasně ovládl úvodní tréninky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen nechal potíže v Singapuru a v Japonsku jasně ovládl úvodní tréninky

Úvodní tréninky F1 v Japonsku vyhrál Max Verstappen.
Úvodní tréninky F1 v Japonsku vyhrál Max Verstappen.Profimedia
Nizozemský závodník Max Verstappen (25) z Red Bullu ovládl oba úvodní tréninky na Velkou cenu Japonska vozů formule 1. Úřadující mistr světa a lídr průběžného pořadí porazil v první části Španěla Carlose Sainze (29) z Ferrari o 626 tisícin sekundy a pak triumfoval i před jeho týmovým kolegou Charlesem Leclercem (25) z Monaka o 320 tisícin sekundy. Třetí byl pokaždé Brit Lando Norris (23) z McLarenu.

Verstappen nechal rázně zapomenout na potíže z minulého závodu v Singapuru. Před týdnem dojel na okruhu Marina Bay pátý, skončil poprvé v sezoně mimo stupně vítězů a přerušil rekordní sérii deseti vítězství.

Rodák z Hasseltu, který obhajuje v zemi vycházejícího slunce loňský triumf, stlačil v prvním tréninku jako jediný jezdec čas pod minutu a 32 vteřin. Ve druhé části zajel nejrychlejší čas dne 1:30,688. Druhý trénink byl předčasně ukončen po nehodě Pierra Gaslyho z týmu Alpine.

Verstappen se může v Japonsku vrátit nejen na vítěznou vlnu, ale také se přiblížit třetímu mistrovskému titulu za sebou. Průběžné pořadí vede o 151 bodů před týmovým kolegou Sergiem Pérezem. Red Bull rovněž útočí v předstihu na triumf v Poháru konstruktérů.

Program Velké ceny Japonska bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se uskuteční od 8:00 SELČ kvalifikace. Závod začne v neděli o hodinu dříve.

F1: Velká cena Japonska