Verstappen ovládl v Brazílii kvalifikaci, kterou předčasně ukončila bouře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen ovládl v Brazílii kvalifikaci, kterou předčasně ukončila bouře

Max Verstappen si v Brazílii dojel pro jedenáctou pole position v sezoně.
Max Verstappen si v Brazílii dojel pro jedenáctou pole position v sezoně.Profimedia
Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Brazílie formule 1 vyhrál mistr světa Max Verstappen (26) z Red Bullu. Kvalifikace byla kvůli začínající bouřce zhruba v polovině závěrečné části předčasně ukončena.

Verstappen si pro jedenáctou pole position v sezoně dojel časem 1:10,727. Druhý Charles Leclerc z Ferrari zaostal o tři desetiny, Lance Stroll z Astonu Martin na třetí příčce ztratil šest desetin sekundy.

Pilot Red Bullu, který si třetí titul mistra světa zajistil už na začátku října v Kataru, v neděli zaútočí na 17. vítězství v tomto ročníku. Celkem si Verstappen může připsat 52. triumf a osamostatnit se na čtvrté příčce historického pořadí před slavným Alainem Prostem.

Víc Velkých cen ve formuli 1 ovládli pouze Sebastian Vettel (53), Michael Schumacher (91) a Lewis Hamilton (103), který v kvalifikaci na okruhu Interlagos obsadil páté místo. Pilot Mercedesu za Verstappenem zaostal o sedm desetin.

V sobotu je v Brazílii na programu kvalifikace sprintu a poté i zkrácený závod na 100 km, který odstartuje v 19:30. Nedělní Velká cena má začátek v 18 hodin.

Přehled Velké ceny Brazílie