Salač dojel ve Velké ceně Itálie sedmý, o lepší umístění ho připravily technické problémy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Salač dojel ve Velké ceně Itálie sedmý, o lepší umístění ho připravily technické problémy
Filip Salač dojel na sedmém místě.
Filip Salač dojel na sedmém místě.Profimedia
Motocyklista Filip Salač (21) obsadil ve Velké ceně Itálie Moto2 sedmé místo. Český jezdec dlouho usiloval o stupně vítězů, ale o lepší umístění ho nakonec připravily problémy s motorkou.

V královské třídě MotoGP vyhrál Francesco Bagnaia a završil úspěšný víkend na domácím okruhu. Italský jezdec navázal na triumf ze sobotního sprintu a třetím vítězstvím v sezoně si upevnil vedení v průběžném pořadí šampionátu. Před dnes osmým krajanem Marcem Bezecchim vede o 21 bodů.

Salače zradila pneumatika

Salač odstartoval z pátého místa a postupně si polepšil na třetí příčku. "Dokázali jsme udělat další pokrok oproti sobotě, což nám umožnilo bojovat o stupně vítězů v první polovině závodu," konstatoval český pilot na webu svého týmu Gresini Racing

Jenže místo očekávaného útoku na druhou pozici jednadvacetiletý jezdec začal osm kol před koncem nečekaně zpomalovat. "Začal jsem mít problémy s ovládáním přední pneumatiky, nemohl jsem udržet tempo a to je škoda," vysvětlil Salač.

Postupně se propadal pořadím až na konečnou sedmou příčku. Za vítězným Pedrem Acostou ze Španělska zaostal o 14 sekund.

Český jezdec tak nenavázal na druhé místo z předchozí Velké ceny Francie, kterým si vyrovnal osobní maximum. Nicméně i v šestém závodě v probíhající sezoně se dokázal umístit v nejlepší desítce. "Byla to fakt těžká neděle. Ale stále vezeme domů důležité body pro šampionát a zkusíme to znovu v Německu," burcoval Salač.

V pořadí mistrovství světa Salač udržel se ziskem 69 bodů čtvrtou příčku. Vede Ital Tony Arbolino (119 bodů), který dnes obsadil druhou příčku. Na druhé pozici průběžné klasifikace je dnešní vítěz Acosta (99).

Bagnaia vyhrál s náskokem jedné sekundy před Jorgem Martínem ze Španělska, třetí skončil Francouz Johann Zarco. Úřadující mistr světa si připsal už druhý double v sezoně, poté co sprint i hlavní závod ovládl i v Portugalsku.

V Moto3 slavil rovněž třetí letošní vítězství Španěl Daniel Holgado a v čele šampionátu už má náskok 35 bodů.

Výsledky Velké ceny Itálie