Rovanperä využil problémů soupeřů a posunul se do čela Rallye Akropolis

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rovanperä využil problémů soupeřů a posunul se do čela Rallye Akropolis

Kalle Rovanperä znovu přiblížil třetímu titulu mistra světa v řadě.
Kalle Rovanperä znovu přiblížil třetímu titulu mistra světa v řadě.wrc.com
Po druhé etapě je v čele Rallye Akropolis úřadující světový šampion Kalle Rovanperä (22). Finský jezdec Toyoty se posunul na první místo po problémech svých soupeřů.

Nejprve o vedení přišel obhájce prvenství Belgičan Thierry Neuville, který v sobotní čtvrté rychlostní zkoušce na náročných šotolinových tratích poškodil zavěšení předního pravého kola svého hyundaie. Následně dopadl stejně Francouz Sébastien Ogier, jenž poničil o kámen zavěšení zadního kola toyoty.

Rovanperämu tak v závěru druhé etapy spadla do klína vedoucí příčka s náskokem více než dvou minut na druhého Španěla Daniho Sorda. Finský mladík se díky tomu znovu přiblížil třetímu titulu mistra světa v řadě. Po devíti z 13 soutěží vede o 25 bodů před týmovým kolegou Britem Elfynem Evansem, který je v Řecku zatím třetí.

"Dnes se toho vpředu odehrálo opravdu hodně. Byla to pěkná bitva a nebylo jednoduché se proti Sebovi prosadit, protože jsme museli brát ohledy na titul. Povedlo se nám to. Byli jsme rychlí a navíc jsme udrželi auto v celku," uvedl Rovanperä na webu šampionátu. Útočí na třetí triumf v sezoně a druhé vítězství v Řecku, kde vyhrál předloni.

Český jezdec Martin Prokop je s vozem Ford Fiesta Mk II kategorie rallye2 při jubilejním desátém startu na Rallye Akropolis zatím sedmnáctý.

V neděli jsou na programu závěrečné tři měřené úseky.

Přehled Rallye Akropolis