Velká cena Austrálie má za sebou první tréninky, v Melbourne kralovali Norris a Leclerc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Velká cena Austrálie má za sebou první tréninky, v Melbourne kralovali Norris a Leclerc
Lando Norris ovládl první trénink F1 v Austrálii.
Lando Norris ovládl první trénink F1 v Austrálii.Profimedia
Úvodní tréninky na Velkou cenu Austrálie vozů formule 1 vyhráli Lando Norris (24) z McLarenu a Charles Leclerc (26) z Ferrari. Druhý byl vždy úřadující mistr světa Max Verstappen (26) z Red Bullu, který v první části ztratil na Norrise 18 tisícin sekundy a v odpoledních jízdách zaostal za Leclercem o 381 tisícin. Třetí byl ve druhém tréninku Leclercův týmový kolega Carlos Sainz (29), který se vrací po operaci slepého střeva.

Piloti si zvykali v Melbourne na nové podmínky. V prvním tréninku havaroval Alexander Albon z Williamsu. Nejrychlejší čas zajel Norris, prvních šest jezdců se vešlo do jedné desetiny sekundy.

Albon kvůli poškození šasi do druhého tréninku nenastoupil. Protože Williams nemá v Austrálii náhradní vůz, rozhodlo vedení týmu, že pro zbytek Velké ceny dostane thajský pilot, jenž je z dvojice pilotů úspěšnější, monopost od svého amerického kolegy Logana Sargeanta.

V čele byli dlouho Leclerc se Sainzem, dvojici Ferrari později rozdělil Verstappen. Vedoucí muž průběžného pořadí šampionátu zaútočí v Austrálii na třetí vítězství v sezoně a 57. v kariéře. V součtu s minulým ročníkem může získat desátý triumf za sebou a vyrovnat svou rekordní sérii z loňska. Red Bull se pokusí získat třetí double v sezoně, dosud ovládl závody v Bahrajnu a Saúdské Arábii

Program Velké ceny Austrálie bude pokračovat sobotním třetím tréninkem, po němž se pojede od 6:00 SEČ kvalifikace. Závod se uskuteční v neděli o hodinu dříve.

F1: Velká cena Austrálie