Dostihové závodiště v Chuchli je připraveno na českou premiéru světové rallye

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dostihové závodiště v Chuchli je připraveno na českou premiéru světové rallye

Na start Středoevropské rallye je už téměř vše připraveno.
Na start Středoevropské rallye je už téměř vše připraveno.Profimedia
Dostihové závodiště v pražské Velké Chuchli je připraveno na premiéru světové rallye v Česku. Ve čtvrtek krátce po obědě tam začne Středoevropská rallye, předposlední soutěž letošního mistrovství světa. Organizátoři již vybudovali 2,37 km dlouhý měřený úsek, na kterém své schopnosti předvedou například lídr průběžného pořadí seriálu a úřadující šampion Kalle Rovanperä (23) z Finska nebo osminásobný mistr světa Sébastien Ogier (39) z Francie.

"Trať už je připravená i zabezpečená. Asfaltová část je vybudovaná, mantinely postavené, ochranné ploty hotové a teď už jen čekáme na příjezd posádek, které do depa přijedou dnes večer," řekl Milan Tejchman z Autoklubu České republiky. Centrum Středoevropské rallye je v Pasově v Německu, elitní světové posádky se ale do Prahy přesunou dnes po absolvování zkušební rychlostní zkoušky v Tittlingu.

Soutěž, která se vedle Česka uskuteční i v Rakousku a v Německu, bude slavnostně zahájena ve čtvrtek ve 13:00 na Hradčanském náměstí v přítomnosti českého prezidenta Petra Pavla. Startovní rampa se u Pražského hradu objeví až dnes v podvečer. "Vše se bude stavět přes noc tak, aby vše bylo nachystáno na čtvrtek," uvedl Tejchman.

Speciální měřený úsek ve Velké Chuchli si jezdci MS vyzkouší dopoledne před ostrým startem. "Seznamovací jízdy začnou v deset. I proto zveme fanoušky, aby na závodiště přišli již dopoledne, protože budou mít šanci vidět rallyeové hvězdy. Ty zde navíc budou mít už i zaparkované závodní speciály," vzkázal Tejchman.

Na dostihovém závodišti, stejně jako v Klatovech, kde se ve čtvrtek v podvečer pojede druhá rychlostní zkouška, připravili organizátoři bohatý doprovodný program. Na velkoplošné obrazovce bude možné sledovat přímý přenos startu z Hradčanského náměstí, na trati se představí řada závodních speciálů z různých motoristických disciplín a další zde budou vystaveny. Své umění fanouškům předvede například letošní autokrosový mistr Evropy Petr Nikodém.

Přehled Středoevropské rallye