Erzeta v Chuchli bude skvělá, věří pořadatelé blížící se Středoevropské rallye

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Erzeta v Chuchli bude skvělá, věří pořadatelé blížící se Středoevropské rallye

V Česku se představí elita rallyeové scény.
V Česku se představí elita rallyeové scény.Profimedia
Za ideální místo pro diváckou rychlostní zkoušku označili pořadatelé Středoevropské rallye dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli, kde ve čtvrtek 26. října začne předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích. Před hlavní tribunou připraví speciální dvoukilometrovou trať, na které by své umění měli předvést nejlepší rallyeoví jezdci světa.

"Chtěli jsme využít areál, který můžeme stoprocentně připravit, a věříme, že bude praskat ve švech. Fanoušci navíc uvidí auta v akci téměř celou dobu, navíc zde můžeme připravit i show," uvedl generální sekretář Autoklubu České republiky a jednatel rallye Tomáš Kunc na dnešní tiskové konferenci na dostihovém závodišti.

Pořadatelé původně plánovali umístit zahajovací erzetu do prostor Výstaviště v Praze-Holešovicích, představitelé tamní samosprávy ale byli proti. Proto se nakonec domluvili se zástupci areálu, který je na kraji Prahy a kde se zkouška v minulosti již jela. Využíval jej totiž organizátor Pražského rallyesprintu.

Trať během jednoho týdne

"Trať postavíme během jednoho týdne. V pondělí začneme s pokládkou asfaltu a ve středu by se na něm mělo začít jezdit. Ve čtvrtek poté bude na programu ostrá rallye," řekl Kunc.

Provizorně položený asfalt bude jen na části okruhu, pro většinu tratě se využijí běžné komunikace na závodišti. "Po třech dnech se dva dny bude bourat a v sobotu bude čisto. Nikdo nepozná, že se tady závodilo," uvedl jednatel rallye.

Na parkovišti vedle závodiště bude pražský servis týmů, který budou využívat ve čtvrtek. Centrum rallye je totiž v německém Pasově. V české metropoli se koná slavnostní start. "Sem přivezou v přívěsech auta, odtud pojedou na start na Hradčany, vrátí se na superspeciálku a poté odjedou do Klatov, kde se pojede večer druhá erzeta," dodal Kunc.

Diváci navíc nebudou muset areál opouštět hned po rychlostní zkoušce, budou mít možnost sledovat tam i druhou rychlostní zkoušku na českém území. "Budeme tady promítat erzetu Klatovský okruh na velkoplošné obrazovky a zároveň na okruhu budou obrazovky promítat to, co se děje v Chuchli. Chceme vše propojit, aby diváci o nic nepřišli," řekl Kunc.