Pogba se po šesti letech vrátil do Juventusu, upsal se mu na čtyři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pogba se po šesti letech vrátil do Juventusu, upsal se mu na čtyři roky

Při příjezdu na lékařskou prohlídku vítaly Pogbu v Turíně davy fanoušků.
Při příjezdu na lékařskou prohlídku vítaly Pogbu v Turíně davy fanoušků.Profimedia
Juventus oficiálně potvrdil návrat Paula Pogby (29) z Manchesteru United. Francouzský reprezentant oblékne dres turínského velkoklubu po šesti letech, ve staronovém působišti podepsal smlouvu do roku 2026.

Pogba odehrál za United 233 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 39 gólů a přidal 51 asistencí. V klubu navíc už v letech 2009 až 2011 působil v mládežnické akademii, podíval se i do prvního týmu, ale v roce 2012 zmizel do Juventusu. Stejně jako tehdy oddchází i nyní po vypršení smlouvy, "Red Devils" za něj přitom před šesti lety zaplatili 105 milionů eur (2,5 miliardy korun). Tenkrát se stal nejdražším nákupem Manchesteru United a zároveň největším prodejem "Staré dámy".

Na Old Trafford však nikdy nenaplnil vysoká očekávání, byť v sezoně 2016/17 pomohl "Rudým ďáblům" vyhrát Evropskou ligu a v témže ročníku i Ligový pohár. Teď se vrací do prostředí, kde byl naopak velmi úspěšný, s Juventusem Pogba získal čtyři mistrovské tituly, dva Italské poháry a tři domácí Superpoháry. Ve 177 soutěžních utkáních za "Starou dámu" zaznamenal 34 branek a 40 asistencí.

K oporám patří i ve francouzské reprezentaci, se kterou v roce 2018 vyhrál mistrovství světa. Dva roky předtím pomohl Francii do finále mistrovství Evropy, kde však triumfovalo Portugalsko.