Před čtyřmi lety ve Špindlu uspěla. Letos je to jiné, ale čekám dobré závody, říká Vlhová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Před čtyřmi lety ve Špindlu uspěla. Letos je to jiné, ale čekám dobré závody, říká Vlhová

Po pátečním tréninku si Vlhová sjezdovku ve Špindlerově Mlýně pochvalovala.
Po pátečním tréninku si Vlhová sjezdovku ve Špindlerově Mlýně pochvalovala.Profimedia
Posílena vzpomínkami na čtyři roky staré úspěchy dorazila do Špindlerova Mlýna slovenská lyžařka Petra Vlhová (27). Předloňská vítězka Světového poháru a olympijská šampionka z Pekingu si dobře pamatuje, jak v českém středisku v roce 2019 vyhrála obří slalom a skončila třetí v tom klasickém. Věří, že jí trať sedne i tento víkend a těší na podporu slovenských fanoušků v hledišti.

Elitní lyžařky se do Špindlerova Mlýna vrátily po čtyřleté pauze a na programu mají dva klasické slalomy. "Mám odsud pěkné vzpomínky. První závod jsem tu vyhrála a později byla ještě na pódiu. Tento rok je jiná situace, ale věřím, že to dobře dopadne a předvedu dobré jízdy," řekla Vlhová novinářům.

Po pátečním tréninku si sjezdovku ve Špindlerově Mlýně pochvalovala a těší se na sobotní první slalom. Úvodní kolo začne v 9:30. "Trať vypadá dobře. Podmínky jsou skvělé a je i zima, takže myslím, že to zítra budou dobré závody," uvedla mistryně světa v obřím slalomu.

Stejně jako před čtyřmi lety počítá s bouřlivou kulisou. "Když se podíváme zpětně, jaké to bylo v roce 2019, tak asi přijede hodně Slováků. Uvidíme, jaké to bude," dodala.

Poslední slalom aktuální sezony ve Flachau vyhrála právě Vlhová a připsala si první triumf v sezoně. "Bylo to pro mě velmi důležité. Celou sezonu to bylo nahoru dolů a vítězství stále nepřicházelo. Ten den byl úžasný a vyšlo mi v něm vše," uvedla Vlhová. Vzpomínala i na podporu slovenských fanoušků v hledišti.

"Teď už je to ale něco, co bylo a máme před sebou úplně jinou situaci. Zítra bude nový den. Budu se snažit podat nejlepší výkon a uvidíme, jak to dopadne."

Rodačce z Liptovského Mikuláše patří v celkovém pořadí SP třetí místo za Američankou Mikaelou Shiffrinovou a Švýcarkou Larou Gutovou-Behramiovou. Třetí je i v hodnocení slalomu.

Přestože se akce ve Špindlerově Mlýně uskuteční jen tři dny po závodech v italském Kronplatzu, Vlhová v náročném programu nevidí problém. "Je to jen o tom, jak to zvládnete logisticky a jak se tomu přizpůsobíte. Mám kolem sebe skvělý tým, který to logisticky zabezpečil, abych se cítila co nejpohodlněji. Jsme zvyklí na to, že je program náročný a nabitý. Jsem s tím v pohodě."

Průběžné pořadí Světového poháru