Vlhová poprvé v sezoně slaví, slalom ve Flachau ovládla o 43 setin před Shiffrinovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vlhová poprvé v sezoně slaví, slalom ve Flachau ovládla o 43 setin před Shiffrinovou

Petra Vlhová si ve Flachau připsala první vítězství v sezoně.
Petra Vlhová si ve Flachau připsala první vítězství v sezoně.Profimedia
Slovenka Petra Vlhová (27) slaví první vítězství v aktuální sezoně Světového poháru. Slalom ve Flachau ovládla o 43 setin před Američankou Mikaelou Shiffrinovou (27), která útočila na rekordní 83. výhru v elitním seriálu. Třetí skončila Lena Dürrová (31) z Německa, česká reprezentantka Martina Dubovská (30) stejně jako při minulém slalomu v Záhřebu nedokončila první kolo.

Vlhová se v tomto ročníku SP před úterním nočním závodem dostala sedmkrát na stupně vítězů ve slalomech a obřích slalomech, ale výhra jí unikala. Ve Flachau byla o 17 setin před Shiffrinovou nejrychlejší už v prvním kole a v tom druhém náskok na hvězdnou Američanku ještě navýšila.

Poprvé v ročníku 2022/23 tak mohla dávat rozhovor v mezinárodním přenosu. "Jsem opravdu šťastná. Byla do dlouhá, dlouhá cesta, abych se vrátila sem a mluvila s vámi. Pro mě to byl úžasný den. Tvrdě jsme pracovali a já jsem superšťastná, že jsem tady vyhrála, protože je to výjimečné," vyprávěla Vlhová, která v tomto rakouském středisku zvítězila už potřetí.

Na devátý triumf v sezoně nedosáhla Shiffrinová, jež skončila druhá a zatím nepřekonala rekord Lindsey Vonnové, s níž se díky nedělní 82. výhře dělí o ženské historické maximum. Od absolutního rekordu Švéda Ingemara Stenmarka ji stále dělí čtyři výhry. Podruhé v sezoně se na stupně vítězů prosadila Dürrová, jíž k úternímu třetímu místu pomohl i výpadek Zrinky Ljutičové z Chorvatska. Juniorská mistryně světa byla třetí po prvním kole.

Výsledky slalomu žen ve Flachau

Účinkování české lyžařky Dubovské skončilo podruhé za sebou už v úvodní jízdě. Zatímco v Záhřebu vypadla hned v první brance, tentokrát zvládla většinu trati. Před třetím mezičasem ale neprojela správně branku a bylo po nadějích. Další závod Světového poháru mají slalomářky naplánovaný na 29. ledna do Špindlerova Mlýna.

Průběžné pořadí Světového poháru