Příští sezona F1 bude po 12 letech bez Ricciarda. Australana čeká roční pauza

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Příští sezona F1 bude po 12 letech bez Ricciarda. Australana čeká roční pauza
Daniel Ricciardo je v průběžném pořadí mistrovství světa na 11. místě.
Daniel Ricciardo je v průběžném pořadí mistrovství světa na 11. místě.Reuters
Daniel Ricciardo (33) bude v příští sezoně šampionátu formule 1 po 12 letech chybět. Po konci v McLarenu jej čeká roční pauza, ovšem jeho cílem je znovu se do "královny motorsportu" vrátit. Australský pilot dosud absolvoval 227 Velkých cen a osm jich vyhrál.

Za McLaren jezdí Ricciardo druhou sezonu. V té současné mu patří 11. místo v průběžném pořadí mistrovství světa, zatím nejlépe letos zajel v minulé VC Singapuru, kde skončil pátý. Novou smlouvu si však od britské stáje nevysloužil, nahradí ho krajan a vycházející hvězda motorsportu Oscar Piastri.

Toho čeká ve formuli 1 premiéra coby hlavního jezdce, momentálně působí jako rezervní jezdec týmu Alpine. Byť pro příští ročník mají po jednom volném místu stáje Williams a Haas, Ricciardo vyloučil, že by k nim odešel.

"Realita je teď taková, že v roce 2023 na startovním roštu nebudu. Ale pokusím se připravit na sezonu 2024," uvedl Ricciardo během japonské Grand Prix v Suzuce. Podle spekulací by přesto nemusel od nového roku z F1 zmizet, jen by dělal rezervního jezdce Mercedesu vedle stálých pilotů Lewise Hamiltona a George Russella.

Ve formuli 1 debutoval Ricciardo v roce 2011 v dnes již neexistujícím týmu HRT, pak jezdil za Toro Rosso, Red Bull a Renault. V dobách, kdy závodil za Red Bull, skončil dvakrát třetí v celkovém pořadí jezdců., konkrétně v letech 2014 a 2016.