Tennis Tracker: Zheng nemusela čelit soupeřce z TOP 50, Kumstát postoupil do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Zheng nemusela čelit soupeřce z TOP 50, Kumstát postoupil do semifinále

Qinwen Zheng je poprvé ve finále grandslamu
Qinwen Zheng je poprvé ve finále grandslamuProfimedia
Nový rok, nová sezona. Tenis se na Livesport Zprávách vrací do akce. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 25. ledna?

16:00 – Jednadvacetiletá Číňanka Qinwen Zheng letos v Melbourne ani v jednom ze šesti kol nehrála soupeřce z elitní padesátky a zajistila si první grandslamové finále. Nenasazené soupeřce cestou do finále Australian Open dosud nečelila pouze Španělka Arantxa Sánchezová Vicariová v roce 1995.

15:40 – I když Aryna Sabalenková startuje již na 24. majoru, odehrála na nich 87 zápasů s bilancí 65:22, osmkrát byla v semifinále a potřetí postoupila do finále, čelila na nich teprve sedmkrát hráčce TOP 10. Čtyřikrát dokázala zvítězit a až nyní na Australian Open proti světové čtyřce Coco Gauffové pětadvacetiletá Běloruska získala grandslamový skalp členky TOP 4.

13:36 – Světová patnáctka Qinwen Zheng na Australian Open porazila dvakrát 6:4 Ukrajinku Dajanu Jastremskou a postupem do finále podruhé vylepšila své grandslamové maximum. Cestou do něj nečelila soupeřce z TOP 50, až v boji o svůj největší triumf nebude jednadvacetiletá Číňanka favoritkou, vyzve loňskou šampionku a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou (h2h 0:1).

11:28Aryna Sabalenková na Australian Open porazila 7:6, 6:4 americkou teenagerku Coco Gauffovou, oplatila jí porážku z finále loňského US Open a už jen jedna výhra ji dělí od obhájení dosud jediného grandslamového titulu. V boji o něj bude 25letá Běloruska, jež v šesti zápasech neztratila ani set, favoritkou proti Číňance Qinwen Zheng, nebo Ukrajince Dajaně Jastremské.

10:39Aryna Sabalenková a Coco Gauffová si v právě probíhajícím semifinále Australian Open vyměnily několik těžkých úderů u sítě: 

08:44Yannick Hanfmann předvedl v semifinále Australian Open ve čtyřhře mužů parádní úder. Bezprostředně po odvrácení mečbolu u sítě zareagoval šťastným reflexem u sítě, aby jeho parťák Dominik Köpfer následně výměnu zakončil a udržel německé duo ve hře o postup do finále. Do něj ale nakonec přeci jen postoupili Italové Simone Bolelli a Andrea Vavassori, kteří zvítězili 6:3, 3:6, 7:6 (10:5). 

08:07 – Kolo po Barboře Krejčíkové končí ve čtyřhře žen na Australian Open také druhá z vítězek předchozích dvou ročníků Kateřina Siniaková. Na prvním společném grandslamu s nejlepší deblistkou světa Storm Hunterovou z Austrálie v semifinále podlehly v utkání skvělé kvality 5:7, 6:1, 3:6 tchajwansko-belgické dvojici Su-Wei Hsieh a Elise Mertensová.

05:54Jan Kumstát postoupil do semifinále chlapecké dvouhry na Australian Open. Sedmnáctiletý tenista z Prostějova otočil zápas s domácím Haydenem Jonesem, když po prohraném tiebreaku první sady vyhrál dvě následující poměrem 6:3 a 7:5.

05:30 – Český tenista Tomáš Macháč si o titul ve čtyřhře na grandslamovém Australian Open nezahraje. Spolu s Číňanem Zhang Zhizhenem prohráli ve čtvrtek v semifinále i přes tři odvrácené mečboly s indicko-australským párem Rohan Bopanna, Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Turnajové dvojky narazí ve finále na italskou dvojici Simone Bolelli, Andrea Vavassori, nebo na německé duo Yannick Hanfmann, Dominik Köpfer. Více informací najdete v článku.

05:00 – Ve čtvrtek čeká diváky v Melbourne velmi zajímavý program. V ženském turnaji budou k vidění dvě semifinálové bitvy. Nejprve se o postup do finále utkají Cori Gauffová s Arynou Sabalenkovou a následovat je budou Dajana Jastremská s Qinwen Zhengovou.