Tennis Tracker: Lehečka se omluvil z další akce, záda ho připravila také o Masters v Římě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Lehečka se omluvil z další akce, záda ho připravila také o Masters v Římě

Jiří Lehečka už několik týdnů laboruje s bolestmi zad
Jiří Lehečka už několik týdnů laboruje s bolestmi zadProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 5. května?

Hlavní události

21:29Andrej Rubljov (26) podruhé v kariéře vyhrál turnaj série ATP Masters 1000 a opět na antuce. Ruský tenista nenašel přemožitele v Madridu, kam přitom dorazil se šňůrou čtyř porážek.  V boji o svůj celkově 16. titul otočil nepříznivý vývoj proti prvnímu Kanaďanovi ve finále antukové tisícovky Félixi Augeru-Aliassimemu (23), kterého zdolal po obratu 4:6, 7:5, 7:5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5:1.

Sestřih zápasu

Andrej Rubljov otočil finále s Félixem Augerem-Aliassimem
Livesport

18:00Jiří Lehečka přijde kvůli problémům se zády o již třetí antukový turnaj před French Open. Po absenci v Monte Carlu a Barceloně se sice prodral do životního semifinále v Madridu, zranění si ale obnovil a z dalšího Masters v Římě se podle očekávání odhlásil. Akce v italské metropoli startuje ve středu. Více informací v článku

Další zprávy

17:03Barbora Krejčíková a Němka Laura Siegemundová na prestižní antukové tisícovce v Madridu čtvrtý společný turnaj v premiérový titul neproměnily. Ve finále česko-německý pár utrpěl debakl 0:6, 2:6 s domácí dvojicí Cristina Bucsaová a Sara Sorribesová, který dotáhl k nečekanému triumfu vůbec první společnou akci.

14:58Kateřina Siniaková zakončila svůj nejpovedenější týden sezony triumfem. Česká tenistka, jež si půl roku nezahrála čtvrtfinále, ovládla antukový turnaj WTA 125k ve španělské Lleidě. Ve finále nasazená dvojka udolala po takřka tříhodinovém boji 6:4, 4:6, 6:3 Egypťanku Majar Šarífovou.

12:39Denisa Hindová si na třetím z pěti posledních turnajů zahrála finále, druhý titul ale nevybojovala. Dva týdny po premiérovém triumfu v Antalye neuspěla v závěrečném utkání na antukovém podniku ITF W15 v chorvatském Osijeku, kde jednadvacetiletá Češka prohrála hladce 2:6, 1:6 s nejvýše nasazenou Maďarkou Amarissou Kiarou Tóthovou.

10:50 – Pátý květen je speciálním dnem pro celý tenisový svět. Narozeniny totiž slaví Carlos Alcaraz, aktuálně třetí hráč žebříčku ATP. Španělovi je 21 let a během své krátké kariéry už stihl vyhrát dva grandslamy – US Open (2022) a Wimbledon (2023). Co všechno nám ještě zázračný tenista ukáže? S jistotou můžeme říct, že na nadcházejícím Masters v Římě, který je generálkou na French Open, nic – trápí ho totiž sval v pravém předloktí.